Hlavní obsah

Nešťastník roku si dal dva vlastní góly. Trenér se ho zastal, fanoušci se smáli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Den blbec? Slabé slovo. Obránce fotbalového Leicesteru Wout Faes sice dvěma brankami rozhodl duel s Liverpoolem, na zápas ale nebude vzpomínat v dobrém. Trefoval se totiž do vlastní sítě. Prvním zásahem srovnal skóre na 1:1, druhým o pár minut později vstřelil „vítěznou“ branku Reds na 2:1. „Měl jednoduše obrovskou smůlu,“ bránil stálici Leicesteru na postu stopera trenér Brendan Rodgers.

Foto: Carl Recine, Reuters

Smolař dne. Fotbalista Leicesteru Wout Faes reaguje na jednu ze svých dvou vlastních branek v utkání s Lverpoolem.

Článek

Experti se shodují, že měl kouč při svém hodnocení pravdu. Oba vlastní góly se dají zařadit do kategorie opravdu nešťastných.

Ve 38. minutě Faes tečí, která na první pohled až odporovala fyzikálním zákonům, přehodil bezmocného brankáře Dannyho Warda. Ten by přitom bez snahy svého kolegy střílený centr Trenta Alexandera-Arnolda zlikvidoval pravděpodobně bez větším problémů.

Hororová show belgického stopera ještě nebyla u konce. Krátce před poločasovým hvizdem unikl obraně Leicesteru Darwin Núñez a přeloboval vyběhnuvšího Warda. Jeho pokus se od pravé tyče odrazil do Faese a zamířil do sítě. Stanovil tak konečný výsledek na 2:1 pro Liverpool. „Oba vlastní góly si v ničem nezadaly s komedií," nešetřil nešťastníka bývalý anglický brankář Paul Robinson.

Faes se svým nezáviděníhodným počinem stal teprve čtvrtým hráčem v historii Premier League, který v jednom utkání dvakrát překonal vlastního gólmana. Stal se i vděčným terčem vtípků na sociálních sítích. „Jestli si dá ještě vlastňák hlavou, bude to perfektní hattrick," smál se například jeden z fanoušků. Komentář pak není nutno dodávat k fotomontáži, kterou na svém twitterovém profilu zveřejnil bývalý obránce Liverpoolu Luis Enrique.

Faese může těšit alespoň to, že na jeho skálopevné pozici ve středu obrany Leicesteru se ani po smolném utkání zřejmě nic měnit nebude. „Na světovém šampionátu za Belgii vůbec nenastoupil, takže se potřebuje trochu rozehrát. Od chvíle, co k nám přestoupil, ale předváděl fantastické výkony," zastal se 24letého stopera kouč Rodgers.

Reklama

Související témata: