Hlavní obsah

Newcastle otočil zápas s Middlesbrough, Shearer slaví první vítězství

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Newcastlu zvítězili v důležitém duelu 36. kola Premier League nad hostujícími Middlesbrough 3:1. Svěřenci Garetha Southgatea přitom vedli již od třetí minuty po vlastní brance Beyeho. United však dokázali po zásazích Taylora a střídajících Martinse a Lovenkrandse zápas otočit. Kouč Strak Alan Shearer slaví první výhru od svého jmenování na post trenéra.

Článek

V důležitém duelu dvou týmů, které jsou bezprostředně ohroženy sestupem, diváci v Newcastlu nemuseli na první branku zápasu čekat dlouho. Již ve třetí minutě se totiž do šance dostal útočník Middlesbrough Tuncay Sanli. Jeho střelu se sice podařilo vyrazit brankáři Harperovi, ale do vlastní sítě si míč srazil vracející se obránce Beye.

Ochozy ale zklamané nebyly příliš dlouho. Straky se totiž vrhly do ofenzivy a v deváté minutě byly odměněny vyrovnávací brankou. Zařídil ji Steven Taylor, který vyskočil nejvýše na centr z rohového kopu a umístěnou hlavičkou vyrovnal.

Skvělý tah se povedl ve druhém poločase trenéru domácích Shearerovi, který po sedmdesáti minutách stáhl ze hřiště Owena, kterého nahradil Obefami Martins. Nigérijský útočník se ihned po vyběhnutí na trávník dostal do brankové příležitosti, když se k němu odrazil míč dovnitř pokutového území. Martins si obhodil klouzajícího obránce a střelou k tyči nedal brankáři Jonesovi šanci.

I poslední gól zápasu vstřelil střídající útočník domácích. Lovenkrands si v 86. minutě naběhl na centr z pravé strany a dělovkou stanovil končené skóre na 3:1. Newcastle se díky zisku tří bodů vyšvihl na první nesestupovou 17. pozici. Middlesbrough zůstal devatenáctý.

Premier League, 36. kolo:
Newcastle - Middlesbrough 3:1 (9. Taylor, 71. Martins, 86. Lovenkrands - 3. vl. Beye).

Reklama

Související témata: