Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Anglie je Allardyce

Londýn

Ve funkci nového trenéra anglické fotbalové reprezentace byl podle očekávání potvrzen Sam Allardyce, který se svazem podepsal dvouletou smlouvu. Nahradí Roye Hodgsona, jenž rezignoval po nečekané červnové porážce od Islandu v osmifinále mistrovství Evropy.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Nový trenér anglické fotbalové reprezentace Sam Allardyce.

Článek

Jedenašedesátiletý Allardyce přezdívaný "Big Sam" vedl od loňska Sunderland, v minulosti trénoval další anglické kluby West Ham, Blackburn, Newcastle či Bolton. Jeho prvním utkáním na lavičce Anglie bude zářijový přípravný duel s dosud neurčeným soupeřem.

"Není žádné tajemství, že jsem tuhle práci vždycky chtěl. Udělám všechno, abych pomohl Anglii dosáhnout úspěchů, jaké si fanoušci zaslouží," řekl Allardyce.

Jako o možném trenérovi anglické reprezentace se o něm hovořilo už v roce 2006 po odchodu Svena-Görana Erikssona po mistrovství světa v Německu. Tehdy dostal přednost Steve McClaren. Nyní byl jeho největším konkurentem Steve Bruce z týmu nováčka Premier League Hullu, kandidáty podle britských médií byli také Eddie Howe z Bournemouthu či německý kouč národního týmu USA Jürgen Klinsmann.

Reklama

Související témata: