Hlavní obsah

Odejde Hazard do Realu, nebo zůstane v Chelsea? Nemám křišťálovou kouli, pravil kouč Blues

Londýn

V létě čeká londýnský klub těžké vyjednávání o udržení belgického útočníka, který tento týden odhalil, že řešení stávajícího kontraktu bude řešit až po skončení sezóny. Lodivod londýnské Chelsea Antonio Conte přiznal pro deník Daily Mail, že nemůže zaručit setrvání Edena Hazarda na Stamford Bridge. Ochota hráče by mohla být zásadním faktorem, zda zůstane, nebo se připojí k Realu Madrid.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Eden Hazard

Článek
Fotogalerie

Hazard už nyní je jedním z nejlépe vydělávajících hráčů v mužstvu s platem okolo 200 000 liber týdně a navíc jeho smlouva je platná až do roku 2020. Další kroky Chelsea se tedy budou odvíjet od zájmu Realu Madrid a dalších klubů.

Šestadvacetiletý Belgičan je zatím s touto situací v pohodě a na žádnou stranu netlačí.  Conte je však přesvěčený, že Real bude chtít zaplatit ještě více, než bylo zaplaceno za Pogbu při přestupu do Manchesteru United, což by opět znamenalo nový platební rekord za transfer.

Když byl Conte novináři dotázán, zda může zajistit Hazardovo setrvání, lakonicky odvětil: „Je nemožné mít takovou odpovědnost. A to nejen za Edena. Můžu říct vlastní názor, ale poslední slovo bude mít stejně klub".

„Nemyslím si, že tenhle nápad je v mysli managementu klubu. Musíme zlepšit a posílit tým. Ale ve fotbale také záleží na hráčově vůli. Myslím si, že Eden je tady šťastný. To jediné můžu říct," vysvětloval dál trenér Chelsea.

„Nemám křišťálovou kouli. Musíte pochopit, že existují rozdíly a ochota hráče může změnit celkové rozhodnutí."

Conte je z této situace poněkud zoufalý a Hazarda by rád udržel. V letošní sezóně se pohybuje na předních místech ve statistikách. Zaznamenal již 15 gólů a 5 asistencí.

„Je to skvělý fotbalista. V probíhajícím ročníku se opravdu hodně zlepšil, nejenom na hřišti. Získal potřebné sebevědomí a stává se hodně silným i po mentální stránce. Je velice důležité mít tyto hráče v sestavě, a proto je potřeba situaci řešit," zakončil italský kouč ve službách Blues.

Reklama

Související témata: