Hlavní obsah

Özil na odchodu z Arsenalu. Půjde ve stopách Rooneyho?

Londýn/Praha

Bude hrát v zámoří? Německý fotbalista Mesut Özil je podle ostrovních médií na odchodu z Arsenalu Londýn. Dvaatřicetiletý záložník má o své budoucnosti jednat s klubem DC United, ve kterém v minulosti působil anglický útočník Wayne Rooney. Özil do soutěžního zápasu za Gunners nenastoupil od března loňského roku. Druhou variantou je pro změnu angažmá v tureckém Fenerbahce Istanbul. Podle tamních médií by měl dvaatřicetiletý záložník podepsat v novém působišti smlouvu na tři a půl roku.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Arsenalu Londýn Mesut Özil na archivním snímku

Článek

Podle serveru Football London by dalším působištěm bývalého německého reprezentanta s tureckými kořeny Özila mohl být washingtonský celek DC United, který hraje kanadskoamerickou MLS. Ofenzivní záložník měl už od zástupců zámořského celku obdržet nabídku k lukrativní smlouvě.

Vedení United údajně nabídlo německému fotbalistovi kontrakt, který zahrnuje i pomoc s jeho mimofotbalovými podnikatelskými aktivitami. Zástupci amerického klubu počítají s tím, že by se Özil měl také stát tváří organizace. Nicméně turecká média naopak tvrdí, že je hráč blízko podpisu smlouvy ve Fenerbahce.

Özil nehraje od března loňského roku. V závěru minulé sezony laboroval se zraněním. Pro nový ročník ho trenérský tým Arsenalu nezapsal na soupisku pro Premier League ani pro Evropskou ligu.

Bývalý německý reprezentant přišel do Londýna v roce 2013 jako hvězda Realu Madrid. S Arsenalem získal na hřišti tři triumfy v Anglickém poháru. Čtvrtý získal v roli náhradníka. Je vítězem španělské ligy a mistrem světa z roku 2014.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články