Hlavní obsah

Paráda rozhodnout zápas Premier League, jásal po gólu Roman Bednář

Útočník Roman Bednář má na ostrovech formu. V sobotním duelu rozhodl zápas svého West Bromwiche s Fulhamem, který tak skončil 1:0. A to nebylo všechno - v závěru ještě bombou z dálky rozezvučel břevno. Na reprezentační pozvánku však jeden ze dvou českých fotbalistů, kteří hrají pravidelně Premier League, stále čeká... Nejen o tom jsme si s Romanem Bednářem po vydařeném duelu s Fulhamem povídali.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Gólem jste rozhodl o vítězství West Bromwich Albion nad Fulhamem 1:0. Po dvou brankách z pokutových kopů jste se poprvé trefil v Premier League ze hry. Byla to zatím nejdůležitější trefa vaší kariéry?

Každý gól je důležitý, ale tenhle rozhodl důležitý zápas. Takže s vám souhlasím, minimálně patří k těm nejdůležitějším. Je to radost, rozhodnout zápas Premier League.

Můžete vítězný gól těm, kteří ho v televizi neviděli, přiblížit?

V mele před brankou Fulhamu po standardní situaci pálil náš obránce. Dostal jsem se k odraženému míči a levačkou jsem ho poslal do sítě. Ani jsem moc nemířil, hlavně jsem ho chtěl propálit do branky, což se povedlo.

V sobotním duelu jste měl ještě dvě šance...

Už v páté minutě jsem se dostal do dobré pozice, ale míč mi na levačku ideálně nesedl. Střela to byla hezká, ale spíš nechala vyniknout gólmana. Čtvrt hodiny před koncem jsem napřáhl z pětatřiceti metrů. Spoluhráči kolem koukali, co to dělám, protože nikdo nevěřil, že trefím bránu. Takové pokusy většinou končí u rohového praporku. Jenže mě to tentokrát sedlo a byla z toho parádní trefa do břevna. Kdyby to tam spadlo, byla by to v dosavadní kariéře asi životní trefa, alespoň co do krásy. Takhle mi ji břevno pokazilo.

S výkonem proti Fulhamu jste musel být určitě spokojený...

Nechci hodnotit sám sebe, ale měl jsem z výkonu dobrý pocit.

V základní sestavě už jste se zabydlel, bylo to těžké?

Od utkání s West Hamem hraji pravidelně a asi dobře, když jsem v základu. Důležité je, že se daří celému mužstvu. Po těžkém začátku, kdy jsme dvakrát prohráli, nikdo nepanikařil. Věřili jsme si a výsledky přišly. Výhry nad Middlesboroughem a Fulhamem jsou moc důležité, to jsou zápasy, jak se říká, o šest bodů, neboť jsme hráli s potencionálními soupeři boje o záchranu.

Fanoušci vás berou?

V sobotu skandovali moje jméno z celého týmu nejčastěji. Novináři mi tu říkají, že mě fanoušci milují. Já miluji je. Jsou báječní!

Jaké cíle má nováček pro tuto sezónu?

Od začátku v Birminghamu mluvíme jen o záchraně. S klukama si ale v kabině říkáme, že když každý odvedeme to, co umíme, a bude se nám dařit, můžeme hrát ve středu tabulky.

Je Premier League o hodně náročnější, než druhá nejvyšší soutěž?

Je mnohem rychlejší, všechno je o stupínek výš, jen tvrdost je nižší. Tolik se to nemydlí.

Hrajete v parádní formě, dáváte góly a reprezentační pozvánka stále nepřichází...

Já už to nechci komentovat... Co mohu dělat víc, než hrát v nejlepší soutěži na světě dobře a k tomu dávat góly... Myslím si, že mám formu a šanci bych mohl dostat, ale budu makat dál a doufat, že jednou pozvánka přijde. Moc rád bych hrál za národní mužstvo.

Prý jste se v Anglii oženil...

Cha cha cha! Tak horké to není. Mám tu přítelkyni z Čech, ale svatbu neřešíme. Je nám v Birminghamu spolu dobře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.