Hlavní obsah

Pátrání po letadle, ve kterém letěl Sala, bylo ukončeno. Hvězdy prosí: Nepřestávejte!

Guernsey/Praha

Už nezbývá mnoho nadějí. Policie z ostrova Guernsey, kde v pondělí zmizelo letadlo s pilotem a s argentinským fotbalistou Emilianem Salou, oficiálně ukončila pátrání. Policie ve svém prohlášení uvedla, že šance na přežití jsou po čtyřech dnech téměř nulové. S tím se ale nehodlají smířit některé fotbalové hvězdy, které na sociálních sítích vyzývají záchranné složky, aby v pátrání pokračovaly.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Fanoušci Cardiffu City se modlí za Emiliana Salu. Už se ho ale nejspíš nikdy neuvidí.

Článek

Stroj s argentinským fotbalistou se zřítil do moře na cestě z Francie do anglického Cardiffu, s jehož týmem Sala podepsal novou smlouvu. "Zhodnotili jsme všechny informace, které máme k dispozici, a vzhledem k tomu, jaké záchranné vybavení bylo na palubě, jsme dospěli k těžkému rozhodnutí ukončit pátrání," uvedl zástupce policie k odvolání záchranného týmu.

Argentincova sestra Romina Salaová však prosí policii, ať neodvolává pátrací tým, protože cítí, že její bratr je stále naživu.

Fotbalisté z celého světa sdílí výzvu k pokračování v pátrání s hashtagem #NoDejenDeBuscar. „Nechceme se vzdávat, stále doufáme. Nekončete pátrání! Mé myšlenky jsou s Emlianem a jeho rodinou," napsal argentinský kanonýr Sergio Agüero, který momentálně nastupuje za Manchester City.

„Modlím se a všechny mé myšlenky jsou s rodinou a s přáteli Emiliana Saly," sdílel na sociálních sítích také belgický fotbalista Axel Witsel.

K výzvě se na instagramu připojil také Lionel Messi. Gonzalo Higuaín, čerstvá posila Chelsea, vybízí svět, aby ke každé zprávě na sociálních sítích lidé připojovali zmíněný hashtag #NoDejendeBuscar.

Reklama

Související témata: