Hlavní obsah

Po trefě do italské sítě se stal irským hrdinou, teď se Brady uvedl parádním gólem v novém angažmá

Londýn/Praha

Před půl rokem se stal irským národním hrdinou. Na evropském šampionátu ve Francii dal pět minut před koncem posledního zápasu ve skupině gól náhradníkovi mezi tyčemi Italů Siriguovi a rozhodl tak nejen o výhře, ale hlavně o postupu Irska do osmifinále. V neděli oslavoval Robbie Bradyho stadión v Burnley, kam přišel v lednu za 13 miliónů liber. Parádní trefou z trestného kopu překonal Courtoise a obral leadera Premier League Chelsea o dva body.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Chelsea Diego Costa nevěří, že Chelsea remizovala na půdě Burnley v utkání Premier League.

Článek

„Konečky prstů jsem si na balón sáhl, ale kopl to fantasticky. Přímo do horního rohu brány, takže jsem neměl nárok," složil Courtois poklonu domácímu střelci, který se po lednovém přestupu z Norwich City objevil poprvé v základní sestavě a hned se blýskl parádním gólem znamenajícím vyrovnání a nakonec i remízu.

Proto rozladěný trenér Conte. Proto hořkost a frustrace. Náskok Blues narostl před dnešním večerním zápasem Manchesteru City už zase na deset bodů, přesto odjížděli ze stadiónu Turf Moore v Burnley zklamaní. Remíza 1:1 pro ně byla málo.

„Mohli a měli jsme vést ligu o dvanáct," neskrýval trenér Antonio Conte frustraci z toho, že jeho tým nenasadil k trháku ve chvíli, kdy Tottenham v 25. kole Premier League prohrál.

Jeho svěřenci zase až tak kritičtí nebyli. „Vzhledem k velice obtížným podmínkám jde o dobrý bod. Tady na Burnley se hraje velice těžce, a když se k tomu přidala obrovská zima a navrch i sníh, nebyla to pro nás dobrá situace," vykládal do kamer Sky Sport gólman Thibaut Courtois.

Blues měli zápas velice dobře rozehraný, od 7. minuty vedli gólem Pedra, jenže zanedlouho Robbie Brady brilantní střelou z trestného kopu skóre srovnal.

Statistici hned přispěchali s tím, že to byla první branka, kterou Courtois inkasoval po 79 předchozích zápasech přímo z trestného kopu.

Trenér Conte mu to nevyčítal, zato na hráče se zlobil. „Začali jsme dobře, vedli jsme, vytvořili si i další šance, jenže po vyrovnávací brance jsme už nepokračovali v obvyklém výkonu. Proto jsem zklamaný jak ze hry, tak i z bodu. A nic na tom nemění, že soupeř je doma velice silný, což dokázal i tím, že tady dosud vyhrál jen Manchester City, Arsenal a Swansea."

Důvodem bylo podle kouče Chelsea i to, že po změně stran se proměnil zápas v bitvu plnou nakopávaných míčů, v níž rozhodovaly osobní souboje a fyzická kondice, což jeho hráčům zrovna nevyhovovalo.

I tak jejich náskok na druhou příčku narostl na deset bodů, neboť druhý Tottenham nezvládl zápas na Anfieldu a s Liverpoolem prohrál.

„Deset bodů k dobru v tuto chvíli sice máme, ale vlastně se vůbec nic nezměnilo. Pokud chceme na Stamford Bridge přinést zase titul, musíme dál tvrdě pracovat. Čeká nás ještě třináct zápasů a sami nejlépe víme, jak dlouhá cesta to ještě," zůstával dál na zemi Conte.

Reklama