Hlavní obsah

Portsmouthu se po prohře s Blackburnem vzdalují evropské poháry

LONDÝN

Fotbalisté Portsmouthu nezvládli zápas 36. kola anglické ligy a doma prohráli s Blackburnem 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil čtvrt hodiny před koncem paraguayský útočník Santa Cruz, který si tak připsal sedmnáctý zásah v sezóně. Portsmouth si tak zkomplikoval boj o šesté místo v tabulce zaručující start v Poháru UEFA. To totiž aktuálně drží Aston Villa, která po nedělní remíze 2:2 s Evertonem zvýšila náskok na dva body.

Článek

Portsmouth se musel v utkání obejít bez své brankářské jedničky Davida Jamese, který kvůli nataženém lýtkovému svalu nenastoupil k ligovému zápasu poprvé po 166 utkáních za seboz. Jeho náhradník Ashdown při prvním ligovém startu v sezóně čisté konto neudržel, když ho přízemní střelou po narážečce s Robertsem překonal Santa Cruz. Na posledních dvanáct minut se na hřiště dostal také český útočník Portsmouthu Milan Baroš, ovšem ani on srovnat nedokázal.

Aston Villa věděla, že Portsmouth prohrál a že může tak odskočit již na čtyři body. Zároveň by se v případě výhry bodově dotáhla právě na pátý Everton. Jenže ten vsadil na pevnou defenzivu a čekal na šanci. Ta přišla deset minut po změně stran, kdy se ke střele dostal Neville a Laursen tečoval míč do vlastní branky. Domácí tak vedli.

Na poslední čtvrthodinu se na hřiště dostal český záložník Patrik Berger, který měl podpořit útok a pomoci k vyrovnání. Byl tak na hřišti při závěrečné přestřelce, kdy nejprve hostující Agbonlahor po rohu srovnal, ovšem o chvíli později vrátil Evertonu vedení stoper Yobo. Jenže neuběhla ani celá minuta, než po Bergrově akci a centru Barryho zajistil Aston Ville alespoň bod svou druhou brankou v zápase Agbonlahor.

Anglická liga - 36. kolo:
Portsmouth - Blackburn 0:1 (74. Santa Cruz), Everton - Aston Villa 2:2 (55. vlastní Laursen, 84. Yobo - 80. a 85. Agbonlahor).

Reklama

Související témata: