Hlavní obsah

Prachy stranou, rozhoduje kvalita, obhajuje Klopp dvoumiliardový dáreček

Liverpool

Transferová hranice se znovu posunula. Liverpool udělal z Virgila van Dijka (26) nejdražšího obránce v historii fotbalu. Konkurenčnímu Southamptonu zaplatí za nizozemského stopera 75 miliónů liber, což je v přepočtu asi 2,19 miliardy korun. Příznivci Reds dostali Van Dijka pod vánoční stromeček, trenér Jürgen Klopp astronomickou sumu obhajuje.

Foto: Sport.cz

Nizozemský stoper Virgil van Dijk se stal pro příznivce Liverpoolu opravdovým dárkem pod vánoční stromeček...

Článek

Dosud nejdražším obráncem světa byl Benjamin Mendy, za něhož Monako zkasírovalo od Manchesteru City 52 miliónů liber.

Už není. Virgil van Dijk ho výrazně trumfl.

„Důvodem, proč jsme ho získali, je jeho kvalita. Fanoušci musí hledět na jeho výkony, ne na cenu. Určuje ji trh, ne my," zdůrazňuje německý kouč Jürgen Klopp pro Sky Sport.

Trenér Liverpoolu měl o urostlého obránce zájem už v létě, dokonce se objevily informace o nelegálním kontaktu klubu s hráčem.

Van Dijka v aktuální sezóně trápí zdraví, kvůli zranění kolena odehrál pouze 12 zápasů v Premier League. „Virgil nemá za sebou nejlepší první polovinu ročníku. Dlouho byl mimo a bude potřebovat čas na adaptaci v novém prostředí. To však nebude problém," ujišťuje Klopp.

Svatí vyrazili na lov posil

Van Dijk v Southamptonu působil od roku 2015, tehdy za něj Svatí zaplatili Celtiku Glasgow 13 miliónů liber.

Southampton už je tradiční zásobárnou Liverpoolu a má jasno, co si s miliardami počne.

„Rád bych přivedl do týmu minimálně dvojici hráčů, už na tom pracujeme. Utržené peníze znovu investujeme do našeho kádru a pokusíme se být ještě silnějšími," těší se trenér Mauricio Pellegrino.

Nizozemský reprezentant se připojí k Liverpoolu až po Novém roce, kdy se otevře lednové přestupní období.

V uších už mu zní nejhlučnější tribuna

„Nemůžu se dočkat, až poprvé obléknu slavný červený dres před The Kop a vydám ze sebe maximum," těší se Van Dijk na nejhlučnější tribunu na slavném Anfieldu.

„Děkuji každému v Southamptonu. Vždy budu klubu dlužen za poskytnutou šanci zahrát si v Premier League. Navzdory posledním komplikovaným měsícům jsem si čas v Southamptonu užil a udělal si v klubu spoustu přátel na celý život. Teď přicházím do Liverpoolu, abych mu v následujících letech pomohl dosáhnout na něco speciálního," líčí nejdražší fotbalový obránce.

Reklama