Hlavní obsah

Praha dostane Premier League zdarma, nově je anglická liga na satelitu

Praha

Alespoň částečně dobrá zpráva pro všechny příznivce Premier League. Slovenská televize Slovak Sport, která od letošního léta vysílá zápasy anglické ligy na území České republiky, rozšířila síť poskytovatelů o satelitní Skylink a od 15. září chce pustit signál do pražského DVBT multiplexu. Pražané by tak měli naladit zápasy Premier League zdarma - ovšem pouze kanál Slovak Sport 1, který přímým přenosem přenáší z každého kola jen jeden zápas a další v reprízách. Sport.cz to potvrdil šéf Slovak Sport TV Róberg Greguš.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Obránce Chelsea John Terry a útočník Manchesteru United Wayne Rooney.

Článek

Slovak Sport vysílá Premier League na dvou stanicích - Slovak Sport 1 a Slovak Sport 2. Na prvním televizním kanálu běží z každého kola Premier League přímým přenosem jeden zápas, který však většinou nepřenáší nejlepší týmy ligy (o nadcházejícím víkendu to například bude duel Newcastle - Fulham).

Atraktivnější zápasy zde běží pouze v reprízách. A právě tento kanál by měl Slovak Sport pustit od 15. září do pražského DVBT multiplexu, tzn. v rámci digitálního pozemního vysílání. „V dosahu vysílače bude samozřejmě příjem zdarma," potvrdil Greguš s tím, že nově je "jednička" i v nabídce poskytovatele satelitního vysílání společnosti Skylink.

Slovak Sport 2, který během víkendu nabízí víc zápasů Premier League živě (tento víkend Manchester City - Hull, Crystal Palace - Sunderland, Liverpool - Manchester United a Arsenal - Tottenham), byl dosud pouze v nabídce O2 TV společnosti Telefónica. „Jednání s dalšími operátory ale stále pokračují," upozornil Greguš.

Ceny prý nejsou nastřelené

Nabízí se otázka, proč k dohodě s dalšími providery ještě nedošlo. „Ceny jsou nižší, než platí operátoři konkurenčním placeným kanálům. Nikdo se nemůže vymlouvat, že má od nás nějaké nevýhodné podmínky, co se týče ceny," odmítá Greguš, že by byly ceny za Slovak Sport „nastřelené".

Poslední možností pro české fanoušky je sledovat zápasy Premier League na oficiálních stránkách Slovak Sportu. „Na zápasy máme přístup v řádech tisíců. Postupem času se naše stránka optimalizovala a funguje bez problémů," řekl pro Sport.cz Greguš. Placený přístup na web je v ceně od 1,2 eur na den.

Premier League v České republice vysílala v posledních třech sezónách slovenská televize Digi Sport, práva na nedávno zahájený ročník však zakoupil bývalý místopředseda fotbalového svazu Jaroslav Vacek, který měl v plánu podstoupit práva televizi Nova (ta by zápasy vysílala zejména na placeném kanálu Nova Sport nebo na TV Fanda). K dohodě však nedošlo a po právech nakonec sáhl Slovak Sport TV.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články