Hlavní obsah

Přestupová bomba?! Česká kolonie ve West Hamu se zřejmě rozšíří

Londýn/Praha

Pokud tohle vyjde, bude to opravdová senzace. Podle zahraničních médií má West Ham zájem o dalšího českého fotbalistu. Talentovaný záložník Alex Král hrající aktuálně za Spartak Moskva by měl od příští sezony doplnit ostřílené kladivářské duo Coufal, Souček.

Foto: spartak.com

Alex Král v barvách Spartaku Moskva.

Článek

Londýnský klub si chce zřejmě poskládat postupně celou novou Slavii. K záložníku Tomáši Součkovi a obránci Vladimíru Coufalovi by podle serveru Talksport měl přibýt i záložník Alex Král. Zájem z Anglie pro deník Sport potvrdil i hráčův agent Karol Kisel.

Trenér West Hamu David Moyes by rád talentovaného třiadvacetiletého záložníka zlákal do svých řad před bojem o hlavní část Evropské ligy. Jedná také o novém kontraktu s Coufalem, který Kladiváře posílil loni na podzim a od té doby se stal nedílnou součástí týmu.

Souček, který sezonu zakončil jako nejúspěšnější český střelec v jedné sezoně Premier League (10 branek), by příchod reprezentačního parťáka zajisté ocenil. Společně se například výraznou měrou podíleli na postupu Česka na evropský šampionát.

Londýnský celek už dříve projevil zájem o slávistického útočníka Abdallaha Simu. Teď hodlá zabojovat i o exslávistu Krále. Spartak se jej však nevzdá jen tak. Jedná se o klíčového hráče, který byl důležitou postavou při postupu do Ligy mistrů. Otázkou je tedy i to, zda by se vlasatý záložník spokojil „jen" s Evropskou ligou.

Jasno bude zřejmě až po EURO. Angličtí fanoušci si Krále budou moci pořádně prohlédnout, jelikož právě Anglie je jedním ze soupeřů Čechů v základní skupině.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.