Hlavní obsah

Přišel opilý slávou, ale už vystřízlivěl, brání klubová ikona Rudých ďáblů trenéra Van Gaala

Manchester/Praha

Krajně skepticky se vyjadřuje klubová ikona Manchesteru United Gary Neville k představám trenéra Rudých ďáblů Van Gaala o ataku na titul. „Má velkou víru, což je správné, ale v tuto chvíli nemá Manchester United dost dobrý tým na to, aby Premier League vyhrál,“ prohlásil bývalý kapitán Manchesteru United a nyní asistent trenéra Roy Hodgsona u anglické reprezentace v rozhovoru pro Sky Sports.

Foto: Sport.cz

Klubová ikona Gary Neville brání kouče Manchesteru United Louise van Gaala.

Článek

Nizozemský trenérský diktátor na lavičce Rudých ďáblů vyvolal na ostrovech tak trochu pozdvižení svým tvrzením, že je schopen zlikvidovat desetibodové manko na vedoucí Chelsea a hrát ještě v této sezóně o titul. Přitom v osmi kolech získal jen dvanáct bodů a jeho mužstvo figuruje v tabulce na šesté příčce.

„Nebylo v tom až tolik arogance," bránil Gary Neville trenéra Van Gaala, která v létě dovedl nizozemskou reprezentaci k třetímu místo na mistrovství světa a na Old Trafford byl po zpackané sezóně vítán jako spasitel. Měl mužstvo pozvednout k někdejší slávě a triumfům, jenže úvod soutěže mu vůbec nevyšel.

„Po mistrovství světa přišel opilý slávou, která se na něho hrnula za všech stran, ale teď už trochu vystřízlivěl. Mluvil jsem s ním a on přiznal, že první tři měsíce pro něho byly mnohem těžší, než si představoval," prozradil Neville, který hrál za Manchester United dlouhých devatenáct let, získal s ním devět mistrovských titulů a dvakrát vyhrál Champions League.

„Bylo to pro něho skutečně velice těžké. Přivedl sice na Old Trafford spoustu dobrých hráčů, ale zároveň ho limitovala a jeho práci srážela spousta zranění. Hlavně v obraně to bylo patrné," bere klubová ikona Manchesteru United třiašedesátiletého Nizozemce v ochranu.

„Van Gaal v sobě má velkou víru, což je správné, něco z jeho práce už se na mužstvu projevuje, ale bude chvíli trvat, než se výsledky dostaví naplno. V tuto chvíli ještě nemá Manchester United dost dobrý tým na to, aby Premier League vyhrál," netajil se svým názorem Gary Neville.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.