Hlavní obsah

Proč já? Vytočený Ronaldo spílal trenérovi, dovolil si ho vystřídat

Jeho Manchester United sice vyhrál na hřišti Brentfordu v 17. kole Premier League 3:1, hvězdný Cristiano Ronaldo se ale posledních dvacet minut topil v pocitech křivdy a rozčilení. Poté, co ho kouč Ralf Ragnick v 71. minutě za stavu 2:0 stáhl ze hřiště, slavný Portugalec nijak neskrýval svůj vztek.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Hvězda Manchesteru United Cristiano Ronaldo po vystřídání koučem Ralfem Rangnickem.

Článek

Ragnick se pokusil Ronalda, který nastoupil k prvnímu zápasu po zranění, při odchodu ze hřiště obejmout, jeden z nejlepších fotbalistů historie ale jeho gesto neopětoval, ruce nechal svěšené a nepřítomně hleděl před sebe.

Poté si sedl trochu stranou střídačky a neustále něco vykřikoval, kroutil hlavou a rozhazoval rukama. Ragnick měl nicméně šťastnou ruku, střídající Marcus Rashford přidal třetí gól a pojistil vítězství.

Německý kouč si následně s Ronaldem vše vyříkal. „Ptal se mě pořád, proč jsem ho vystřídal. Cristiano nebyl šťastný. Tak jsem mu na to odpověděl: ´Poslouchej, já musím dělat rozhodnutí za celý tým a klub´," vysvětloval Ragnick po závěrečném hvizdu.

„V podobné situaci jsme totiž byli před pěti dny na Aston Ville, také jsme vedli 2:0 (a nakonec remizovali 2:2) a nechtěli jsme udělat stejnou chybu. Rozhodl jsem se pro změnu zadní pětky a dát na hřiště Harryho Maguirea a Marcuse Rashforda. Myslím, že to bylo dobré rozhodnutí," pokračoval trenér.

„Říkal jsem mu (Ronaldovi): ´Chápu, že jsi pořád velmi ambiciózní a chceš dávat góly, ale možná za pár let, až budeš dělat hlavního kouče, budeš dělat stejná rozhodnutí a budeš ve stejné roli, jako já teď v 70. minutě´," prozradil Ragnick.

„Nečekal jsem, že mě obejme. Je to kanonýr, přál si zůstat na hřišti a možná dát gól, ale bylo důležitější zůstat kompaktní a mít dost párů nohou a dobrých hlavičkářů, kteří by ubránili jejich standardní situace. Potom, co jsme dali třetí gól, jsem mu přesně tohle řekl. S Cristianem nemám vůbec žádný problém, ale v podobné situaci bych se zachoval vždy úplně stejně," dodal.

Reklama

Související témata: