Hlavní obsah

Queens Park Rangers lákají Anelku, jenž odchází z Číny

Londýn

Queens Park Rangers se pokusí v lednovém přestupním období získat francouzského útočníka Nicolase Anelku. Bývalý fotbalista Chelsea má za sebou rok v čínském klubu Šanghaj Šen-chua, odkud chce údajně kvůli dlužným výplatám odejít.

Foto: ČTK/AP

Nicolas Anelka a Didier Drogba ještě v dresu Chelsea.

Článek

Z toho vychází trenér Queens Parku Harry Redknapp, jenž si ale není jistý, zda si bude moci hráče Anelkových kvalit dovolit. "Končí v Číně, je k dispozici. Je to špičkový hráč, takže rozhodně máme zájem. Otázkou ale je, jestli pro nás nebude moc drahý. Jinak je to hráč, který by našemu týmu hodně pomohl," dodal Redknapp, pod jehož vedením Rangers minulý víkend dosáhli na první vítězství v sezóně a odpoutali se ode dna tabulky.

Anelka odešel do ambiciózního šanghajského celku před rokem, angažmá mu však nevyšlo. Bývalý francouzský reprezentant, jenž v několika zápasech plnil i roli hrajícího kouče, vstřelil pouze tři góly a tým obsadil v tabulce deváté místo.

Podle čínských médií se angažmá jeho i parťáka Didiera Drogby, který se k němu připojil z Chelsea v létě, chýlí ke konci. Klub jim prý dluží výplaty a oba hráči se snaží vyvázat ze smlouvy.

Reklama

Související témata: