Hlavní obsah

Rekord je to úžasný, připomínal Mourinho po pokračujícím vítězném tažení Rudých ďáblů

Manchester/Praha

Šestnáctý ligový zápas v řadě, který jeho Rudí ďáblové neprohráli. Navrch zápis do historie Premier League, neboť Manchester United se díky sobotní výhře nad Watfordem stal prvním týmem, který v nejvyšší anglické soutěži získal dva tisíce bodů. A navrch zase o něco blíž k první čtyřce, protože na momentálně druhý Tottenham ztrácí Red Devils už jen dva body. „Byl bych ale mnohem spokojenější, kdyby mezi šestnácti zápasy bez prohry bylo víc vyhraných utkání,“ krotil trenér José Mourinho euforii z pokračujícího rozletu svého celku.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Radost fotbalistů Manchesteru United po gólu Martiala (uprostřed) do sítě Watfordu. Zleva Juan Mata, Anthony Martial a Henrik Mchitarjan.

Článek

Neztratit na Old Trafford zbytečně body remízami s Hullem, West Hamem, Burnley, Stoke City, ale třeba i s Arsenalem či Liverpoolem, už by Rudí ďáblové v první čtyřce figurovali.

Mourinho: Mohlo to být ještě perfektnější

„Šestnáct zápasů bez prohry představuje skutečně úžasný rekord, ale byl by ještě perfektnější, kdybychom doma vyhráli o dvě tři utkání víc," narážel portugalský kouč po vítězství nad Watfordem na zmiňované ztráty.

Proti Watfordu se jeho svěřenci zaváhání odpustili zásluhou Juana Maty a mladého francouzského legionáře Anthony Martiala, který se po dlouhé době zase vrátil do základní sestavy. V lednovém přestupním termínu se přitom hodně spekulovalo, že z Old Trafford odejde na hostování, Mourinho si však prosadil svou a v kádru ho ponechal.

A tentokrát mu dal přednost před Rashfordem.  „Zasloužil si šanci, protože v přípravě pracoval hodně tvrdě a s daleko větším nasazením, než v předešlých dvou týdnech. Intenzivně a bez řečí," vysvětloval Mourinho pro BBC Sport nasazení Martiala, jenž se na trávník dostal naposledy v polovině ledna v utkání proti Liverpoolu, kdy ho nespokojený trenér vystřídal.

Martial se za šanci odměnil

Tentokrát mu šanci dal a mladý Francouz se mu odměnil nejprve nahrávkou na vedoucí gól, jehož autorem byl Mata, po půlhodině pak trefou, která zápas definitivně rozhodla.

Samozřejmě se po třetím gólu na scéně Premier League dočkal ovací, za které nezapomněl na twitteru poděkovat.

I Mourinho svému týmu děkoval. „Byl to těžký zápas, protože lidé tady na Ostrovech často zapomínají, že Watford, stejně jako třeba Stoke mají velmi kvalitní hráče. Stačilo se podívat na sestavu Watfordu a zjistli byste, že spousta z nich hrála v Itálii. V Neapoli, Interu, Laziu... Jsou to špičkoví fotbalisté, které jsem měl možnost během angažmá v Serii A poznat, takže vím, jak důležitá tahle výhra pro nás je," rozpovídal se Mourinho.

„Nejsme týmem, který by střílel hodně gólů, o to důležitější pro nás je udržet čisté konto," kvitoval, že už ve čtvrtém utkání v řadě jeho svěřenci neinkasovali.

I díky tomu mají cestu do první čtyřky zase o něco blíž.

Na Chelsea nikdo nemá a ona neuklouzne

„Když hrajete dobře a ještě získáte tři body, jde o evidentní krok vpřed. A my tentokrát podali opravdu přesvědčivý výkon. Jdeme správným směrem, ale chceme výš a výš. Teď se v první řadě dostat do první čtyřky," netajil se spokojeností Juan Mata.

„Nemyslím ale, že bychom mohli zaútočit na Chelsea. Ani my, ani nikdo druhý... Chelsa má mužstvo s velice propracovanou defenzivou, které dobře brání a sází na protiútoky, takže už neuklouzne," nevěří Mourinho, že by snad jeho svěřenci mohli ohrozit vedoucí Blues, i kdyby snad pokračovali v rekordní sérii, kterou začali po prohře s Chelsea 23. října a kterou už natáhli na 16 zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.