Hlavní obsah

Robinho odjel bez dovolení do Brazílie, hrozí mu trest

PRAHA

Útočník Manchesteru City Robinho opustil bez svolení přípravný kemp anglického celku ve španělském Tenerife a odletěl do rodné Brazílie. „Upozorňoval jsem vedení klubu, že potřebuji odcestovat domů z rodinných důvodů,“ řekl Robinho BBC a pokračoval: „Vrátím se do klubu a doufám, že se vše vyřeší.“

Článek

Robinho svůj tým opustil pouhý den poté, co se s klubem na přestupu nedohodl jeho krajan Kaká. „Neodjel jsem kvůli Kaká,“ vyvrátil spekulace spojené s nevydařeným příchodem jeho krajana.

Podle Robinha je časová shoda jeho odjezdu a neuskutečněného přestupu Kaká pouhou náhodou. „Považuji za důležité zdůraznit, že můj odjezd do Brazílie nemá s Kaká nic společného. Je jedním z mých velmi dobrých přátel a určitě by bylo skvělé zahrát si s ním v Manchesteru Citiy, ale s jeho rozhodnutím zůstat v AC Milán nic neudělám,“ doplnil Robinho.

Hrubé porušení disciplíny

K neplánovanému Robinhovu odjezdu se už vyjádřil i klub. „Vím, že Robinho není s týmem v tréninkovém centru na Tenerife. Jeho odjezd je hrubým porušením disciplíny,“ nechal se slyšet Garry Cook, šéf klubu. Jakým způsobem bude přestupek klub řešit ale Cook neuvedl.

Celou situaci se snažil vyžehlit hráčův osobní poradce Chris Nathaniel: „Je nešťastné, jakým způsobem se Robinhův odlet do Brazílie prezentuje. Jsem si jistý, že se vše urovná, až se Robinho vrátí do Manchesteru.“

Brazilský míčový kouzelník přišel do klubu v létě za 42 miliónů eur a rázem se stal nejdražším hráčem v britském fotbale. V podzimní části sezóny se v novém působišti trefil již dvanáctkrát a stal se idolem fanoušků Manchesteru City.

Reklama

Související témata: