Hlavní obsah

Rosický trefil břevno, Arsenal i tak vypadl v FA Cupu s druholigovým Blackburnem

Aktualizováno

Fotbalisté londýnského Arsenalu překvapivě končí v anglickém FA Cupu, když v pátém kole doma podlehli druholigovému Blackburnu 0:1. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický odehrál za Kanonýry sedmdesát minut a patřil mezi nejlepší hráče. Svůj zápas proti třetiligovému Oldhamu musí opakovat Everton, liverpoolský tým totiž přišel o výhru ve čtvrté minutě nastavení po kontroverzní brance domácího gólmana Bouzanise. Míč se od jeho ruky odrazil do sítě Evertonu, rozhodčí však tento sporný moment přehlédl a branku uznal.

Foto: Reuters

Gólman Blackburnu Jake Kean (ve žlutém) vyráží hlavičku Abou Diabyho (vlevo) z Arsenalu.

Článek

Rosický o sobě dal vědět už v prvním poločase, když nejprve po jeho rohovém kopu hlavičkoval Diaby, gólman Kean však jeho pokus reflexivně vyrazil. Těsně před odchodem do kabin pak český záložník vyslal kolmým pasem do sólového úniku Gervinha, útočník Pobřeží slonoviny ale branku minul.

V 67. minutě mohl bezbrankové skóre zlomit právě Rosický, jeho dělovka z dvaceti metrů ale jen zatřásla břevnem. Krátce poté kouč Wenger Rosického stáhl ze hry a jen o minutu později vstřelil jediný gól zápasu hostující Kazim-Richards.

Arsenal si ve zbytku duelu vypracoval řadu stoprocentních šancí, gólmana Keana však nepřekonal, a tak mezi osmičku nejlepších postupuje Blackburn, který si v totmto ročníku FA Cupu udržil neprůstřelnost. Naopak Kanonýrům, kteří už dříve vypadli i z Ligového poháru, hrozí, že osmou sezónu po sobě nezískají ani jednu trofej.

Anglický fotbalový FA Cup, 5. kolo:
Arsenal - Blackburn (II.) 0:1
Luton (V.) - Millwall (II.) 0:3
Milton Keynes Dons (III.) - Barnsley (II.) 1:3
Oldham (III.) - Everton 2:2

Reklama

Související témata: