Hlavní obsah

Rozčarovanému obhájci hrozí, že narazí na Bayern nebo Real. A proč ne, chtěl by domů Werner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě selhání po sobě. A v zápasech, v nichž Chelsea vedla a měla režírovat jejích další průběh k obrazu svému. Nejdřív v sobotním utkání Premier League na stadionu West Hamu, čtyři dny na to ve studeném Petrohradu při loučení se základní skupinou Ligy mistrů. A v obou utkáních navíc tři inkasované góly. „Pokaždé to samé. Necháme se ukolébat, žijeme ve falešné představě, že se nemůže nic stát. Zvolníme a jsme trestáni,“ rozpálil se německý kouč ve službách Chelsea Thomas Tuchel po remíze 3:3 se Zenitem.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Chelsea Thomas Tuchel byl podruhé po sobě hodně rozčarovaný.

Článek

Pro obhájce trofeje o to mrzutější, že nerozhodným výsledkem přišel o první místo ve skupině, takže při pondělním losování osmifinále Champions League nebude ve švýcarském Nyonu mezi nasazenými celky. Klidně se tak může stát, že narazí na mnichovský Bayern, Ajax Amsterdam či třeba Real Madrid.

„Nemohu být spokojený. Dostat ve dvou zápasech šest gólů, čtyřikrát v nich vést, a přesto nakonec získat jen jeden bod, to jako trenér Chelsea skousávám těžce," neskrýval rozčarování Tuchel poté, co ve čtvrté minutě nastavení domácí Jerochin vyrovnal na 3:3.

Dostat podruhé po sobě tři góly, to bylo pro německého trenéra silné sousto. Zvláště když v předchozích devatenácti zápasech na evropské pohárové scéně se nikdo nestalo, že by Chelsea inkasovala víc než jednu branku.

„Čtvrthodinu jsme hráli velmi dobře, pak jsme ale přestali dělat věci, které jsme dělat měli. Vysmáti, s pocitem, že vedeme, že je všechno v pořádku a že jsme lepším týmem. Jakmile se ale začneme takhle chovat a kalkulovat se skóre, budeme pokaždé potrestání. A stačí, když polevíme třeba jen o deset procent, A my polevili s West Hamem i se Zenitem," rozebíral, proč jeho Blues prohráli v sobotu s Kladiváři a ve středu remizovali se Zenitem.

V osmi změnách, které udělal v sestavě oproti předchozímu ligovému utkání, však Tuchel důvod petrohradského selhání nehledal.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Romelu Lukaku z Chelsea hledá cestu k brance soupeře

„Naopak, pokud máte zvládnout těžký sled prosincových zápasů, potřebujete čerstvé hráče. Nám to ale nepomohlo, proto nebudu individuální výkony vůbec hodnotit."

Turínský Juventus zaváhání Chelsea dokázal využít. Malmö doma 1:0 porazil, takže skupinu H vyhrál a při losování bude v příjemnější pozici.

Hráči Chelsea však z pádu na druhou příčku na rozdíl od trenéra rozmrzelí nebyli.

„Proč? Osobně bych si chtěl vrátit do Německa, utkat se s Bayernem a dokázat, jak jsme dobří," nechal se slyšet německý legionář v dresu Chelsea Timo Wener, který vstřelil v Petrohradu dva góly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články