Hlavní obsah

Se Sánchezem za titulem? Omyl, Arsenal nebude ani v nejlepší čtyřce, tvrdí Owen

Londýn

Fanoušci fotbalového Arsenalu s nadšením vítají angažmá exbarcelonského útočníka Alexise Sáncheze, od něhož si slibují zvýšení šancí na boj o titul, na který čekají Kanonýři už dlouhých deset let. Bývalý anglický reprezentant Michael Owen však jejich optimismus nesdílí, podle něj se tým kouče Arsena Wengera nevejde ani mezi nejlepší čtyři týmy Premier League v nadcházející sezóně.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Chilan Alexis Sánchez.

Článek

Owen má za to, že ani posílení o chilského forvarda nebude v nabité konkurenci dalších špičkových anglických klubů Arsenalu stačit.

„Angažování Sáncheze přinutilo každého zpozornět. Já ho plně respektuji, je to špičkový hráč a pro klub znamená velký krok správným směrem. Ale podle mě obsadí první čtyři příčky Chelsea, Manchester City, Manchester United a Liverpool," předvídal v rozhovoru pro rádio talkSPORT Owen.

Přijde i Khedira?

„Arsenal neměl v posledních letech opravdu výjimečného hráče, jakým býval třeba Thierry Henry. Proto byl vždy o krok pozadu," připomněl bývalý hráč Liverpoolu, Realu Madrid a Manchesteru United.

Kanonýři se ale možná brzo dočkají další velké posily. Podle britského tisku lanaří Wenger čerstvého mistra světa Samiho Khediru z Realu Madrid, který by měl být k mání za 20 miliónů liber (cca 700 miliónů korun). Podle některých zdrojů však jednání zatím brzdí hráčovy přemrštěné požadavky na plat.

Spekulace o posílení londýnského celku podpořil i Khedirův reprezentační spoluhráč a útočník Arsenalu Lukas Podolski, který během Khedirova rozhovoru s médii doma v Berlíně v oslavné atmosféře pokřikoval „Arsenal, Arsenal". Chtěl tím naznačit, jak se na příchod dalšího krajana na Emirates Stadium těší?

Získá Arsenal v sezóně 2014/15 mistrovský titul?
Ano
32,2 %
Ne
67,8 %
Celkem hlasovalo 4239 čtenářů.

Reklama

Související témata: