Hlavní obsah

Slavný Roberto Carlos si zahraje za anglický hospodský tým

Jeden z nejlepších levých obránců fotbalové historie Roberto Carlos bude v únoru na jedno utkání posilou anglického hospodského mužstva z hrabství Shropshire. Tým Bull In The Barne vyhrál služby osmačtyřicetiletého Brazilce za pět liber (145 korun) v charitativní aukci na serveru eBay.

Foto: t24.com.tr/

Legendární Brazilec Roberto Carlos posílí anglický hospodský tým

Článek

"Zaplatíte pět liber za vstup do tomboly a získáte tak šanci podepsat na jeden zápas profesionálního fotbalistu. Jeden z našich kluků si řekl, 'pojďme do toho', a nakonec jsme to opravdu vyhráli," řekl BBC útočník a sekretář hospodského týmu Matthew Brown.

"V pátek večer jsem si vyrazil a v sobotu jsem se vzbudil s bolehlavem a měl jsem plný telefon od lidí se zprávami typu 'je to pravda s tím Robertem Carlosem?'. V tu chvíli jsem si pomyslel, 'to nemůže být realita, to se mi snad jenom zdá'," popisoval.

Mistr světa z roku 2002 ukončil definitivně kariéru v roce 2015 v Dillí. Nejslavnější období prožil v letech 1996-2007 v dresu Realu Madrid, s nímž vyhrál třikrát Ligu mistrů a čtyřikrát nejvyšší španělskou soutěž. V novém "angažmá" zažije o dost skromnější podmínky než na San Bernabeu. "Kabina je přesně ve stylu nedělní ligy, jednoduchá, pár sprch nefunguje," přiznal Brown.

Legendární trefa Roberta Carlose z roku 1997

Roberto Carlos proslul jako úspěšný exekutor přímých kopů, jeho tvrdé a falšované rány jsou legendární. V týmu Bull In The Barne ale nebude mít zahrávání trestných kopů automaticky předplacené. "Máme v mužstvu pár kluků, kteří mu nejprve budou chtít předvést, co dovedou," řekl sekretář týmu, jenž bude mít v únoru o publicitu postaráno.

Reklama

Související témata: