Hlavní obsah

Šokující slova reprezentanta: Byl sexuálně obtěžován. Prodával drogy a přemýšlel o konci kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující a odvážná slova, po kterých měl anglický fotbalový reprezentant Dele Alli co dělat, aby udržel slzy na krajíčku. Během povídání s legendárním obráncem Garym Nevillem se totiž světu natolik otevřel, že mnohým zůstával rozum stát nad tím, jak krušným dětstvím si bývalý hráč londýnského Tottenhamu musel projít. „Když mi bylo šest, byl jsem sexuálně obtěžován matčiným přítelem…moje máma zase byla alkoholička,“ svěřil se a poodkryl další životní trable. Léčil se například kvůli nadměrné konzumaci prášků na spaní a rovněž nebyl daleko konci kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový záložník Dele Alli v dresu Evertonu.

Článek

Rozhovor se rychle stal emotivní záležitostí. Sedmadvacetiletý Dele Alli si při vzpomínkách na kruté zážitky z dětství musel utírat slzy z očí. Stejně tak vedle sedící bývalý obránce Gary Neville, který měl pro talentovaného fotbalistu pochopení a několikrát ho chápavým dotykem utěšil. Sám neskrýval překvapení z toho, co se zrovna dozvěděl...

„Stalo se to v šesti letech. Tehdy mě sexuálně obtěžoval přítel mé mámy," začal současný hráč Evertonu líčit svůj emotivní příběh. A pokračoval. „V sedmi letech jsem začal kouřit a o rok později jsem prodával drogy. Dokonce jsem byl i v Africe, abych se naučil disciplíně," vyprávěl do té doby utajené zážitky z dětství, které mu nedají jen tak zapomenout.

„Když mi bylo jedenáct, tak mě jeden muž pověsil z mostu...ve dvanácti jsem byl adoptován a od té doby se to celé změnilo. Adoptovala mě úžasná rodina. Nemohl jsem si přát lepší lidi, kteří toho pro mě tolik udělali. Pokud Bůh stvořil lidi, byli to právě oni – byli úžasní a hodně mi pomohli," pokračoval Alli a přiznal, že měl problémy se nové rodině s krušným životním obdobím svěřit.

„Když jsem s nimi žil, bylo pro mě těžké se jim otevřít. Měl jsem pocit, že by bylo pro ně jednoduché, se mě zase zbavit," nepřestával ve vyprávění rodák z britského Milton Keynes, který zažil fotbalový rozkvět v anglickém Tottenhamu, kde ovšem postupem času začaly jeho výkony stagnovat a následně si vyzkoušel štace v Evertonu či tureckém Besiktasi, kde hostoval v minulé sezoně.

Ani zde na sebe potíže nenechaly dlouho čekat. „Když jsem vrátil z Turecka, zjistil jsem, že se potřebuji podrobit operaci. Byl jsem na tom psychicky špatně a rozhodl jsem se jít do moderního rehabilitačního zařízení pro duševně nemocné. Zabývají se tam závislostmi a traumaty. Cítil jsem, že přišel čas i na mě," přiznal Alli, jehož trápila nadměrná konzumace alkoholu a prášků na spaní. Léčil se šest týdnů, v čemž mu pomáhal i samotný klub Everton. „Navždy jim budu vděčný," řekl.

Nechybělo moc a bývalý nadějný hráč to s vrcholovým fotbalem zabalil. Uvažoval o tom ve věku 24 let, kdy přestal pravidelně nastupovat. „Pamatuji si, že jsem na sebe zíral do zrcadla a ptal se, jestli je teď pravý čas odejít do důchodu. Ve 24. Ukončit to, co miluji," překvapil. „Často jsem bojoval sám se sebou. Dával jsem najevo, že jsem šťastný, ale uvnitř jsem tuhle bitvu prohrával," pokračoval.

Emotivní rozhovor anglického reprezentanta šokoval. Neville, který diskuzi vedl, si ho bude do konce života pamatovat. „Nejemotivnější, nejobtížnější a zároveň nejvíce inspirativní rozhovor, jaký jsem v životě měl," svěřil se na Twitteru. Podpora se rychle dostavila i od Alliho přítelkyně Cindy Kimberlyové. „Jsem na tebe hrdá," napsala.

A zatímco se Alli jako jeden z prvních hráčů Evertonu vrátil do předsezonní přípravy, není moc reálné, že v liverpoolském klubu zůstane i v samotném průběhu příštího ročníku. Trenér Sean Dyche zatím odmítl řešit záložníkovu budoucnost. V předchozích dnech mu nabídl pomoc jeho někdejší kouč Mauricio Pochettino. „Chci mu pomoci a podívat se, co se děje. Je stále mladý," řekl pro talkSport nový lodivod Chelsea.

Reklama