Hlavní obsah

Souček má v Premier League rekord! Ukázal extratřídu, vychvalují ho v Anglii

Příval chvály z anglické fotbalové Premier League na adresu českého reprezentace Tomáše Součka neustává. V pondělním duelu, v němž jeho West Hamu porazil Burnley 2:1, sice zavinil penaltu, ale přesto se na jeho výkon pějí na Ostrovech ódy.

Foto: Pool, Reuters

Hvězda West Hamu Tomáš Souček ve vzduchu dominuje.

Článek

Deník Daily Mail označil Součkův loňský transfer za 15 milionů liber ze Slavie za přestup roku a jeho kvality opět vyzdvihl po zmíněném duelu.

„V pondělí opět ukázal svoji třídu, když pomohl Kladivářům otočit zápas proti Burnley na 2:1," píše list a upozorňuje a to, že předvedl naprostou dominanci zejména ve vzduchu. „Vyhrál úctyhodných 17 vzdušných soubojů na Turf Moor - rekord Premier League této sezony od jednoho hráče," upozorňuje Daily Mail.

A výjimečný počin zasadil do patřičného kontextu s tím, že tolik vyhraných soubojů ve vzduchu zaznamenaly od pátku do neděle jen tři celé týmy dohromady. (Kromě West Hamu samozřejmě). Lepší než Souček sám byly jen Leicester City (28 vyhraných vzdušných soubojů), Wolverhampton (20) a Manchester City (18).

Třeba všichni hráči Sheffieldu United proti Tottehamu dohromady vyhráli jen osm hlavičkových soubojů.

Lepší než Souček v pondělí byl naposledy loni v lednu watfordský Troy Deeney, jenž proti Tottenhamu (0:0) nastřádal 21 vyhraných vzdušných soubojů.

Reklama

Související témata: