Hlavní obsah

West Ham - Newcastle 1:1Součkův West Ham doma remizoval s Newcastlem

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu v anglické lize remizovali 1:1 s Newcastlem a po druhé remíze za sebou zůstali na pátém místě neúplné tabulky. Celé utkání 26. kola za domácí odehrál záložník Tomáš Souček. Obránce Vladimír Coufal chyběl kvůli zranění a další český reprezentant středopolař Alex Král zůstal opět na lavičce "Kladivářů". Manchester City v dramatické přestřelce podlehl Tottenhamu 2:3, v Premier League prohrál po 15 zápasech a tabulku vede o šest bodů před Liverpoolem, který po obratu zvítězil nad nováčkem Norwichem 3:1. "Reds" odehráli o zápas méně než úřadující mistři.

Foto: John Sibley, Reuters

Tomáš Souček a Dan Burn v hlavičkovém souboji.

Článek

Newcastle v Londýně z úvodní převahy gól nevytěžil. West Ham nejprve zahrozil Bowenovou ranou do břevna, po půl hodině hry už otevřel skóre Dawson hlavou po standardní situaci. V nastavení prvního poločasu vyrovnal Willock, který potrestal nedůraz domácí defenzivy. Bojovné druhé dějství už další branky ani velké šance nenabídlo. Newcastle protáhl sérii bez ligové porážky na šest zápasů a je dál na 17. příčce, čtyři body nad sestupovým pásmem.

Tottenham poslal do vedení už ve čtvrté minutě Kulusevski, zimní posila z Juventusu, premiérovým gólem za Spurs. Po půl hodině hry odpověděl Gündogan. V 59. minutě hostům vrátil náskok Kane po druhé asistenci Son Hung-mina. City vyrovnali ve druhé minutě nastavení po penaltě střídajícího Mahrize. Londýnský tým však těsně před koncem díky hlavičce Kanea přece jenom vybojoval vítězství. Tottenham zabral po třech ligových prohrách za sebou a posunul se na sedmou příčku.

Liverpool v úvodním poločase neproměnil šance a ve 48. minutě Rashica zařídil Norwichi senzační vedení. Mezi 64. a 67. minutou se ale prosadili domácí hvězdní útočníci Mané se Salahem, který dal 150. soutěžní gól v dresu "Reds". V 81. uzavřel skóre Díaz první brankou za Liverpool po lednovém přestupu z Porta. Svěřenci trenéra Kloppa si připsali osmou soutěžní výhru za sebou, hosté se propadli na poslední místo.

Třetí Chelsea se trápila na stadionu londýnského rivala Crystal Palace, kde nakonec zvítězila 1:0 díky Zijachově trefě z 89. minuty. "Blues" nastoupili v Premier League téměř po měsíční absenci, během níž absolvovali vítězné mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech.

Arsenal zdolal Brentford 2:1 a je šestý o skóre za West Hamem, který odehrál o tři zápasy víc. Domácím po změně stran zařídili dvoubrankové vedení Smith Rowe a Saka. Nováček až v nastavení snížil zásluhou Nörgaarda.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
West Ham United - Newcastle 1:1 (32. Dawson - 45.+1 Willock)
Arsenal - Brentford 2:1 (48. Smith Rowe, 79. Saka - 90.+3 Nörgaard)
Aston Villa - Watford 0:1 (78. Dennis)
Brighton - Burnley 0:3 (21. Weghorst, 40. Brownhill, 69. Lennon)
Crystal Palace - Chelsea 0:1 (89. Zijach)
Liverpool - Norwich 3:1 (64. Mané, 67. Salah, 81. Díaz - 48. Rashica)
Southampton - Everton 2:0 (52. Armstrong, 84. Long)
Manchester City - Tottenham 2:3 (33. Gündogan, 90.+2 Mahriz z pen. - 59. a 90.+5 Kane, 4. Kulusevski).

Reklama

Související témata: