Hlavní obsah

Součkův West Ham v karanténě, osm hráčů má příznaky koronaviru

Osm hráčů West Hamu United je v domácí izolaci s mírnými příznaky onemocnění Covid-19. O víkendu o tom informovala místopředsedkyně klubu Karren Bradyová ve svém sloupku pro deník The Sun. Podle informací webu Sport.cz by mezi potenciálně nakaženými fotbalisty neměl být český záložník Tomáš Souček.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Osm hráčů West Hamu vykazuje symptomy nového typu koronaviru, zástupci Premier League chtějí za měsíc znovu začít hrát.

Článek

„S úlevou říkám, že všichni vykazují jen mírné příznaky. Jsou se svými rodinami a u nikoho z hráčů nejsou žádné komplikace," napsala Bradyová v deníku The Sun.

Již dříve se v domácí karanténě ocitl trenér David Moyes, který přišel do styku s koučem Arsenalu Mikelem Artetou. Ten byl na koronavirus pozitivně testován v polovině března.

Hráči Wast Hamu mají v současné chvíli od klubu nařízený domácí tréninkový program. Návrat na trávníky je prozatím naplánován na 13. duben, do kdy platí vládou nařízený omezený volný pohyb osob. Je vysoce pravděpodobné, že nařízení bude ale prodlouženo.

V týdnu mají proběhnout další rozhovory představitelů klubů a vedení ligy. Zástupci Premier League se nově upínají k 30. dubnu jako k termínu, kdy by se ostrovní soutěž znovu mohla rozběhnout.

„Když spolu naposledy v pátek všechny kluby mluvily, shodli jsme se, že prioritou je co nejdříve začít znovu hrát," napsala ve svém sloupku o aktuální situaci místopředsedkyně West Hamu.

Reklama

Související témata: