Hlavní obsah

Spoluhráč můj nepřítel. Forster úžasným zákrokem zabránil vlastenci, Lišky však nezastavil

Londýn

Pěkná řádka hvězd oslňuje v anglické fotbalové lize. Jakmile se brankáři proti některé z nich vytáhnou, mohou doufat v nominaci do hitparády. Fraser Forster ovšem konkurenci převezl. Gólman Southamptonu se vytasil proti svému spoluhráči a obsadil první příčku v přehledu nejlepších zákroků 32. kola Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Spoluhráč můj nepřítel, pomyslel si nejspíš. Neztratil ovšem hlavu. Drinkwater z Leicesteru poslal z pravé strany ostrou přihrávku a Fonte ve snaze odkopnout míč do bezpečí neomylně zamířil na vlastní branku. Zdálo se, že gólman nemá na ukázkový padáček nárok. Jenže Fraser Forster ve skoku hrábl za svá záda a fantastickým zákrokem míč zázračně vyrazil.

To vše se událo v 60. minutě a ani lahůdkový moment nakonec Southamptonu k bodovému zisku nepomohl. Lišky již od prvního poločasu vedly a Morganova trefa byla v utkání jediná.

Leicester si výhry 1:0 zamiloval. Z posledních šesti kol tak zvítězili již popáté... Také proto dál mašíruje za senzačním titulem. Šest kol před koncem zvýšil náskok na druhý Tottenham již na sedm bodů.

Který gólman podle vás předvedl nejlepší zákrok 32. kola Premier League?
Hugo Lloris (Tottenham)
11,2 %
Willy Caballero (Manchester City)
2,1 %
Simon Mignolet (Liverpool)
2,3 %
Karl Darlow (Newcastle)
12 %
Fraser Forster (Southampton)
72,4 %
Celkem hlasovalo 809 čtenářů.

Reklama

Související témata: