Hlavní obsah

Stadión za miliardy terčem vtipů. Připomíná záchodové prkénko, smějí se fanoušci

Londýn/Praha

Stavba nového stadiónu se blíží do svého finiše. A tak se Tottenham Hotspur neváhal na sociální síti pochlubit. Záběry z vrtulníku, které anglický celek umístil na twitter, se ale téměř ihned staly terčem vtipálků, kteří nový svatostánek Kohoutů přirovnávají k záchodu.

Foto: Profimedia.cz

Stavba nového stadiónu fotbalistů Tottenhamu roste raketovým tempem.

Článek

Tradici střídá moderna. Nový domov hráčů Tottenhamu má patřit k těm nejluxusnějším fotbalovým stadiónům na světě. Proto byl „starý" stánek White Hart Lane zbourán. Proto odehráli Kane a spol. minulou sezónu v exilu ve Wembley. Motivace byla jasná. Začít nový ročník Premier League, který startuje 10. srpna, v novém prostředí.

Zda to londýnský celek stihne, odhalí čas, ale z fotografií, které klub umístil na sociální sítě, je vidět, že se vše finalizuje. Cela stavba přijde přibližně na 750 miliónů liber (asi 23 a půl miliardy korun).

Fanoušky ale více než datum prvního zápasu v nové aréně, překvapila podoba stadiónu. Fotografie pořízené z vrtulníku totiž připomínají záchodovou mísu, na což hned někteří vtipálci zareagovali.

Stánek má mít kapacitu 61 tisíc, což je o 25 tisíc více, než mělo slavné White Hart Lane. První domácí zápas sehrají svěřenci trenéra Mauricia Pochettina 18. srpna, kdy ve druhém kole soutěže hostí další londýnský klub Fulham.

Reklama

Související témata: