Hlavní obsah

Styďme se za katastrofu, láteří Mourinho, ukliďme to svinstvo, vyzývá Čech svoji Chelsea

Londýn

Lídr Premier League je teď pro smích. Fotbalisté Chelsea rychle skončili své účinkování v letošním FA Cupu. V sobotním duelu 4. kola šokujícím způsobem prohráli s třetiligovým FC Bradford City 2:4, přestože v 38. minutě vedli už 2:0. Londýňané se tak loučí se soutěží, kterou vyhráli za posledních pět let třikrát.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Bradfordský Mark Yeates (uprostřed) překonává Petra Čecha v brance Chelsea...

Článek
Fotogalerie

Šok je slabé slovo. Lídr Premier League v klidu vedl brankami Cahilla a Ramires. Ještě v závěru poločasu však snížil Stead a nastartoval hosty k senzačnímu obratu. Bradford zmrazil diváky na Stamford Bridge třemi góly a vybojoval si skvělý postup.

„Měli bychom se stydět. Náš výkon byl katastrofa. Ale i o tom je FA Cup. Takové výsledky jsou pro tuto soutěž typické. Postavil jsem dobré mužstvo. I náhradníci musí být připraveni předvést maximum. Pokud neumějí hrát proti týmu z druhé či třetí ligy, o co se tu pak snažíme?" láteřil José Mourinho, trenér Chelsea.

Všechny čtyři góly inkasoval český brankář Petr Čech. Klubová legenda teď burcuje spoluhráče. „Musíme to hodit za hlavu a zvednout se," citují rozladěného Čecha klubové stránky.

Jedno z největších překvapení v historii

„Nyní je to jen na nás. Můžeme si za to jen sami. V úterý hrajeme odvetu s Liverpoolem. Musíme to svinstvo uklidit," vyzývá český gólman. Čtyřgólový příděl od outsidera mu v boji o post jedničky rozhodně nepomohl...

Po remíze v Ligovém poháru s Liverpoolem, v němž Blues rozhodně nebyli lepší, přišel o víkendu šok.

„Vyřazení s Bradfordem je jedním z největších překvapení v historii, ale něco podobného se stává každý rok. Nyní jsme bohužel na té špatné straně byli my. Soupeř přijel s tím, že nemá co ztratit a zkusit štěstí. Vytvořili si šance a proměnili je," krčí Čech rameny.

Reklama

Související témata: