Hlavní obsah

Tabulka je to poslední, na co myslím, překvapil Klopp

Newcastle

Přestože fotbalisté Liverpoolu v anglické lize podruhé za sebou remizovali a dali šanci svým pronásledovatelům, trenér Jürgen Klopp po bezbrankovém výsledku v Newcastlu obhájce titulu pochválil. Německý kouč nehledí na tabulku, kterou "Reds" vedou o tři body před Manchesterem United, jenž má k dobru novoroční duel s Aston Villou.

Foto: Sport.cz

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp

Článek

"Poslední věc, na kterou myslím, je naše pozice v tabulce. První místo je pěkné, ale v téhle fázi sezony nic neznamená," řekl Klopp v televizním rozhovoru po středečním utkání 16. kola. "Přestože jsme v posledních dvou zápasech remizovali, stále vedeme, což jenom ukazuje, jak je ta sezona pro všechny náročná," přidal třiapadesátiletý trenér.

Hosté v Newcastlu dominovali, ale výborného brankáře Karla Darlowa nepřekonali. Liverpool vyšel střelecky naprázdno poprvé v tomto ročníku Premier League a celkem po 22 ligových utkáních.

"Měli jsme šílené, velké šance, které jsme nevyužili. Zápas se mi však líbil. Je několik druhů remíz. U téhle nejsme spokojení s výsledkem, ale velmi mě těší náš výkon. Takhle se musíme prezentovat," prohlásil Klopp.

"Reds" v ligové sezoně doma vyhráli sedm z osmi duelů, ale venku naplno bodovali jen ve dvou z osmi. "Můžeme hrát lepší fotbal? Ano, ale v tomhle zápase jsme udělali víc než dost, abychom zvítězili. Myslím, že jsme měli čtyři stoprocentní příležitosti. V minulosti jsme porazili Newcastle i s míň šancemi. Teď se nám to nepovedlo, ale viděl jsme věci, na kterých můžeme stavět," uvedl kouč Liverpoolu, jehož tým čeká další utkání v pondělí na stadionu Southamptonu.

Stejně jako ve středu v něm bude Klopp postrádat obránce Jöela Matipa, jenž si v nedělním duelu proti West Bromwichi (1:1) natáhl přitahovač. Bývalý kamerunský reprezentant vypadne ze sestavy zhruba na tři týdny a na marodce úřadujících mistrů doplní dlouhodobě zraněné kolegy z obrany Virgila van Dijka a Joea Gomeze.

Reklama

Související témata: