Hlavní obsah

Tohle muselo bolet. Mourinho se střetl u postranní čáry s hvězdou United

Portugalskému trenérovi Josému Mourinhovi se návrat na Old Trafford nevyvedl. Jeho Tottenham Hotspur prohrál středeční utkání 15. kola Premier League proti Manchesteru United 1:2. Šestapadesátiletý kouč ještě dostal pořádně naloženo u postranní čáry od fotbalisty Rudých ďáblů Daniela Jamese. Co se vlastně stalo?

Foto: Andrew Yates, Reuters

Trenér Tottenhamu Hotspur José Mourinho sleduje dění na trávníku během 15. kola Premier League proti Manchesteru United

Článek

Hodně těžký návrat na Old Trafford má za sebou José Mourinho. Spurs do utkání vůbec nevstoupili dobře. Už v šesté minutě se prosadil domácí útočník Marcus Rashford, který střelou k tyči překonal brankáře Paula Gazzanigu.

O dalších sedm minut později nebylo šéfovi lavičky Tottenhamu znovu vůbec do zpěvu. Harry Winks skluzem srazil k zemi u postranní čáry dvaadvacetiletou hvězdu United Daniela Jamese. Velšský záložník v plné rychlosti vrazil do Mourinha a ten z kolize odkráčel s obličejem zkřiveným bolestí.

Za kohouty ještě do poločasu vyrovnal Dele Alli, ale Rashford v druhém poločase proměněným pokutovým kopem a svou druhou trefou v duelu rozhodl o vítězství Solskjaerovy party.

Po třech soutěžních výhrách za sebou si pod portugalským koučem připsal Tottenham první porážku. "Říkal jsem hráčům, jak United přistupují k domácím utkáním. Že mají silné začátky, hráči běhají a presují a snaží se vybláznit fanoušky. Musíme vinit jenom sami sebe. Neprohráli jsme kvůli útočnému stylu hry, ale protože jsme k utkání po emoční stránce špatně přistoupili," prohlásil na tiskové konferenci Mourinho.

Tottenham po prohře klesl na osmé místo. "V sobotu hrajeme s Burnley a musíme proti němu získat body, které jsme s United ztratili, abychom se co nejvíce přiblížili pozici, na níž se chceme na konci sezony nacházet," řekl šestapadesátiletý Mourinho.

Reklama