Hlavní obsah

Tottenham i Arsenal společně odsoudily pokřiky fanoušků

LONDÝN

Nesmiřitelní londýnští rivalové Tottenham a Arsenal zveřejnili den po vzájemném utkání neobvyklé společné prohlášení, v němž odsuzují hanlivé pokřiky fanoušků obou táborů během nedělního derby.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Pořadatelé odnášejí Bacaryho Sagnu ze hřiště během utkání Arsenalu s Tottenhamem.

Článek

Někteří fanoušci Arsenalu si na White Hart Lane vyhlédli za oběť především svého bývalého hráče Emmanuela Adebayora, který nyní hájí barvy Spurs. V narážce na ozbrojený útok na autobus reprezentace Toga během cesty na loňský africký šampionát do Angoly skandovali "Měls to být ty, zabitý v Angole, měls to být ty."

Domácí příznivci Tottenhamu zase pokračovali ve svých tradičních urážkách trenéra Arsenalu Arséne Wengera, kterého už dlouhá léta označují za pedofila.

Vždyť tam byly děti

Vedení Spurs dnes oznámilo, že během zápasu nechalo vyvést z obou sektorů několik fanoušků. Trenér Tottenhamu Harry Redknapp byl pokřiky části příznivců Arsenalu na adresu Adebayora znechucen. "Jak může někdo křičet něco takového? Vždyť tam byly děti."

Kouč "Kanonýrů" Wenger po porážce 1:2 uvedl, že pokřiky slyšel také a dodal: "Respektujeme všechny a chceme být respektováni."

Dnes kluby v prohlášení, zveřejněném na jejich webových stránkách, napsaly, že je chování některých fanoušků mimořádně zklamalo. "Ani jeden klub netoleruje nadávky, rasistické a homofobní pokřiky nebo asociální chování svých fanoušků. Budeme těsněji spolupracovat, abychom identifikovali ty, kterých se to týkalo," napsaly kluby.

Reklama

Související témata: