Hlavní obsah

Tragédie! Fanoušek Manchesteru United neskousl další prohru a spáchal sebevraždu

Nairobi

Těžké časy prožívají v letošní sezóně anglické fotbalové Premier League fanoušci Manchesteru United. Rudí ďáblové se po ochodu legendárního kouče Alexe Fergusona trápí, pod jeho nástupcem Davidem Moyesem jim v tabulce patří až devátá příčka se třináctibodovou ztrátou na vedoucí Arsenal. Sobotní domácí porážka 0:1 od Newcastlu už byla moc na jednoho příznivce z Keni, který si dobrovolně vzal život skokem ze sedmého patra budovy.

Foto: Darren Staples, Reuters

Smutní fotbalisté Manchesteru United zleva Phil Jones, Javier Hernandez a Robin van Persie.

Článek

Třiadvacetiletý John Jimmy Macharia z keňského Nairobi podle šéfa tamější policie Bensona Kibueho svým kamarádům před skokem řekl, že už se nevydrží dívat na to, jak jeho oblíbenci prohráli podruhé za sebou. Čtyři dny před zaváháním s Newcastlem, který na Old Trafford vyhrál poprvé od roku 1972, totiž United doma podlehli 0:1 i Evertonu.

„Není to poprvé, kdy kvůli fotbalu v Anglii, která je od nás hodně vzdálená, přicházíme o mladého člověka. Lidi by si měli uvědomit, že jde jenom o hru," uvedl Kibue.

Před měsícem kvůli vášni pro londýnský Arsenal zase přišel o střechu nad hlavou jeden fanoušek z Ugandy. Barák totiž vsadil na to, že Kanonýři porazí právě Manchester United. Jeho soupeř zase na výhru Red Devils vsadil svůj nový vůz a k tomu i svou manželku.

Reklama

Související témata: