Hlavní obsah

Trenér Blackburnu Allardyce si věří na angažmá v Realu Madrid

LONDÝN

V anglické lize vede Sam Allardyce fotbalisty průměrného Blackburnu, před dvěma lety zase v Newcastlu nevydržel ani půl sezony. Přesto je pětapadesátiletý kouč přesvědčený, že by okamžitě mohl vést Real Madrid nebo jiný z evropských velkoklubů a vyhrával by s nimi trofeje.

Foto: roverd.co.uk, Sport.cz

Sam Allardyce, manažer Blackburnu, je už celý nedočkavý. Budou peníze na posily?

Článek

"Nejvíc bych se hodil do Realu Madrid nebo Interu Milán," citoval Allardyce server BBC. "Trénovat v takových klubech by pro mě nebyl problém, protože bych každý rok vyhrál double, nebo alespoň ligu," dodal.

Allardyce by se však spokojil s angažmá i jinde než jen ve vysněných velkoklubech. "Dejte mi Manchester United nebo Chelsea a budu vyhrávat i tam. Bez problémů," prohlásil. "Klidně bych se posunul do vyšších pater Ligy mistrů nebo Premier League. Navíc by mi to usnadnilo práci to všechno vyhrát," uvedl.

Trenérskou kariéru Allardyce odstartoval v roce 1989 jako asistent ve West Bromwichi, poté koučoval irský Limerick, Blackpool a Notts County. Nejvíc se mu dařilo v Boltonu, který dovedl k pátému místu v anglické lize a do finále Ligového poháru. Po překvapivém odchodu od týmu Wanderers zamířil do Newcastlu, kde však skončil už po 24 zápasech a následně byl 11 měsíců bez práce. Od prosince 2008 vede Blackburn.

Reklama

Související témata: