Hlavní obsah

Trenér mi věří a já dávám góly, libuje si Vydra

Londýn/Praha

Pětadvacetiletý útočník Matěj Vydra v anglické Championship na začátku sezóny září. V duelu 6. kola jeho „Beranů“, jak se přezdívá Derby County, s Hullem vstřelil dva góly a nastartoval tak debakl 5:0. Zatím se na podzim trefil čtyřikrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra.

Článek

V duelu s Hull City se očekával spíš vyrovnaný zápas, ale vy jste mu nastříleli čtyři góly už do přestávky. Byli jste o tolik lepší?

Čekal nás těžký soupeř, který v minulé sezoně hrál Premier League a má ambice se vrátit zpátky. Na začátku utkání měli trošku lepší držení míče, ale postupem času jsme hru vyrovnali a po faulu na mě rozhodčí odpískal trestný kop. A bylo to 1:0.

Trefil jste se z přímého kopu, i když to vypadalo, že si míč chce vzít jeden ze spoluhráčů. Věřil jste si hodně?

Je to pravda. Já si věřím, trestné kopy i penalty trénuji, tak jsem to chtěl vzít na sebe. Brankář si postavil dlouhou zeď, pohnul se za ní a já mu to dal na zadní tyč. Krásný gól, a hlavně pro náš tým důležitý!

Začátek zápasu nevypadal na debakl. Hosté po inkasované brance kopali penaltu. Jak situace vypadala?

Přišel centr ze strany, náš obránce šel s protihráčem tělo na tělo a rozhodčí to posoudil jako faul. Naštěstí brankář Carson exekutora Larssona rozhodil a ten přestřelil.

Nedáš dostaneš... Platilo i v tomto utkání. Brzy jste přidal druhý gól.

Náš útočník Nugent si narazil míč, převzal si ho do vápna, nesobecky mi dal zpětnou přihrávku a já to s přehledem proměnil. Stadión bouřil, nás to uklidnilo a měli jsme další šance. Měl jsem ještě další krásnou střelu po Nugentově přihrávce, jenže brankář ji se štěstím vyrazil na roh. Z něj jsme ale dali třetí branku.

Na kontě máte čtyři góly v šesti soutěžních zápasech. Jak jste spokojený s formou v úvodní fázi sezony?

Trenér Rowett mi věří, hraju na pozici podhrotu hned za útočníkem, nebo číslo 10, tvořivý ofenzivní záložník, což jsou posty, které mi sedí. Nestaví mě úplně na hrot. Trenér ví, kam patřím, a profitujeme z toho tým i já sám. Děkuji mu za důvěru. Dal jsem čtyři góly, a to jsem vlastně promarodil skoro celou přípravu. Můj osobni trenér Marek Všetíček mi říká, že jsem připravený na osmdesát procent, tak se snad ještě budu zlepšovat.

Je pravda, že vás hodně povzbudila individuální letní příprava v USA a setkání s Pavlem Nedvědem?

Na Floridu mě pozval Radek Štěpánek, který s Markem trénuje dlouhé roky. Mohl jsem u něj bydlet, trénovat v akademii IMG a poznat osobně Pavla Nedvěda, který s námi některé dny také trénoval. Měl jsem možnost vidět a slyšet, jak trénoval on a co dělá pro svoji kondici ještě dnes. Klobouk dolů před ním, co dokázal a jaký je člověk. Dal mi dobré rady a je to můj vzor, vždyť je taky nejlepší hráč české historie. Moc mi pomohl a povzbudil mě do další práce. Nezapomínám, že máme teprve začátek sezóny, ale snad budu úspěšně pokračovat i dál. Každopádně hlavní je týmový úspěch.

Reklama

Související témata: