Hlavní obsah

Trenér Pochettino znovu pokukuje po Premier League. Jeden z tamních klubů nepřipadá v úvahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný argentinský fotbalový trenér Mauricio Pochettino skončil v úterý po 18 měsících jako hlavní trenér Paris Saint-Germain. Nyní by rád znovu okusil anglickou ligu, kde už v minulosti trénoval Tottenham, se kterým v roce 2019 dokráčel až do finále Ligy mistrů. Kýženého úspěchu právě v této soutěži s francouzským velkoklubem nedosáhl, a tak jeho místo převzal Francouz Christophe Galtier.

Foto: Twitter Fabrizio Romano, Twitter

Mauricio Pochettino ještě jako trenér PSG.

Článek

Mauricio Pochettino by po konci v PSG chtěl zamířit do Anglie. Padesátiletý kouč, který kdysi vedl Tottenham, skončil ve francouzském klubu, kde ho na jeho místě nahradil Christophe Galtier. Argentinec sice získal se svým týmem ligový titul, ale v Lize mistrů ho neuzmul.

Zkušený kouč má ale jasno v jedné věci. Ví, do jakého klubu by v případě návratu určitě nezamířil. Jedná se o londýnský Arsenal, jenž je odvěkým rivalem právě Spurs. Je známo, že navzdory vyhazovu z Tottenhamu v roce 2019 má stále v Londýně svůj domov. „Mauricio nikdy neskrýval, že se v Premier League cítí šťastnější než kdykoliv jinde," říká jeden z jeho blízkých přátel. Není tedy divu, že se do Anglie chce vrátit. „V Anglii to miluje a také ví, že je obdivován za to, co udělal v minulosti," dodává.

Pochettino vedl v PSG Mbappého či Neymara. Po nezdarech v Lize mistrů, kde před třemi lety byl blízko k triumfu s Tottenhamem, musí uvolnit pozici hlavního trenéra týmu hlavního města Francie. Pokud by se znovu upsal na Britských ostrovech, vedl by již třetí anglický klub. Před angažmá v Tottenhamu trénoval Southampton FC, kde odkoučoval necelé dva ročníky. Jeho první trenérskou štací bylo Španělsko. Tam od roku 2009 do roku 2012 vedl hráče celku RCD Espanyol. V tomto týmu také kdysi působil coby aktivní hráč.

Reklama

Související témata: