Hlavní obsah

Trest pro mě? Skandál! Jsem šťastný, že nemám elektronický náramek, žasl Mourinho

Londýn

Hodně podrážděně a hněvivě reagoval na svůj poslední trest od anglické asociace trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho. Za kritiku rozhodčích po posledním ligovém zápase se Southamptonem obdržel pokutu 50 tisíc liber (zhruba 1,8 miliónu korun). Navíc má i podmíněný zákaz činnosti na jedno soutěžní utkání a tvrdý verdikt komise portugalského kouče pořádně rozpálil. Finanční postih označil za naprostou ostudu.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Znepokojený trenér Chelsea José Mourinho během utkání se Southamptonem.

Článek

Mourinho po loňské spanilé jízdě Premier League, která vyvrcholila ziskem titulu, prožívá těžké časy. Vstup do sezóny se Blues vůbec nevydařil. V osmi zápasech vyhráli jen dvakrát a v tabulce se krčí až na šestnácté příčce, jen čtyři body od sestupové pozice. Rozpačitě zahájil tým ze Stamford Bridge i nový ročník Ligy mistrů, když hned na úvod prohrál v Portu 1:2.

Těsně před reprezentační pauzou přivítala Chelsea doma Southampton a utkání potřebovala nutně zvládnout, aby se posunula do vyšších pater. Jenže žádná veselá nálada na Stamford Bridge po utkání nepanovala. Blues utrpěli čtvrtou porážku v soutěži (1:3), byť nad soupeřem už od 10. minuty vedli, a portugalský stratég z ní částečně vinil i sudí. Za stavu 1:1 podle něj přehlédli pokutový kop pro jeho mužstvo.

Mourinho: Pokuta 50 tisíc je naprostý skandál

„Rozhodčí se bojí učinit rozhodnutí ve prospěch Chelsea. Penalta to byla jasná a my jsme jí opět nedostali. Jestli mě chce Fotbalová asociace potrestat, ať to udělá. U ostatních manažerů to ale nedělá. Moji hráči zaslouží spravedlnost, stejně jako fanoušci," řekl Mourinho po skončení střetnutí v televizním rozhovoru.

Jeho komentář měl pro Mourinha dohru u Anglické fotbalové asociace, která s ním zahájila disciplinární řízení a udělila mu pokutu. Její výše Portugalce zaskočila. Naštvalo ho, že s ním komise zacházela jako se zločincem.

„Jsem šťastný, že jsem nedostal elektronický náramek," citoval Mourinha britský deník Daily Maily. „Také si myslím, že dostat v dnešním světě pokutu 50 tisíc liber je naprostý skandál. Naprostý skandál! A možnost jednozápasového trestu je pro mě zcela udivující," dodal rozhořčeně.

Chelsea hostí v sobotu v rámci 9. kola Premier League Aston Villu. Pro obě mužstva je souboj velmi důležitý. Tým z Birminghamu je se čtyřmi body až na osmnáctém místě tabulky. Kouč Villans Tim Sherwood čeká na tříbodový zisk od prvního kola, kdy jeho svěřenci zvítězili na půdě Bournemouthu 1:0.

Reklama

Související témata: