Hlavní obsah

Třeste se, budu ještě nebezpečnějším střelcem, vzkázal Bony Wilfried po přestupu do Citizens

Abú Zabí/ Praha

Nadšení z něho v Abú Zabí, kde se s reprezentací Pobřeží slonoviny chystá na nastávající africký šampionát a kde se také upsal Manchesteru City, očividně prýštilo. „Je to pro mě skvělý pocit, velká čest a velká výzva,“ citovaly klubové stránky Citizens šestadvacetiletého Bonyho Wilfrieda hned poté, co Manchester City oficiálně potvrdil transfer někdejšího útočníka pražské Sparty na Etihad Stadium.

Foto: Sport.cz

Bony Wilfried se svými manažery - vlevo Dalibor Lacina, vpravo Francis Kacou.

Článek
Fotogalerie

Akce s přestupem Bonyho byla dokonale načasována. I marketinkově, to se ví, neboť v momentě, kdy klub stvrdil nákup snajpra Swansea, se totiž začaly ve fan shopu Citizens prodávat dresy Bonyho s jmenovkou na zádech a číslem 14, jež si vybral. A co víc - na prvních padesát fanoušků, kteří si dres koupili, čeká osobní setkání s novou akvizicí.

„Cítil jsem se nadšený, čekal jsem na tento okamžik a teď to přišlo. Je to fantastické," svěřoval se Bony Willfried, když se během soustředění reprezentace své země v Emirátech Manchesteru City na čtyři a půl roku upsal.

„Je vždy dobré být jako hráč součástí jednoho z největších klubů na světě a pro mě osobně jde o velkou příležitost," pyšnil se. „Na konci minulé sezóny jsem řekl, že pokud přestoupím, pak do mužstva, které bude hrát Ligu mistrů. Jde o skvělou soutěž, kterou jsem si toužil zahrát a chtěl ji vyhrát. Teď jsem v Manchesteru City, jenž Champions League hraje," rozpovídal se Bony, který měl na předchozí štaci u „Labutí" smlouvu až do roku 2018. Všem ve Swansea však bylo jasné, že útočníka, který nastřílel během loňského kalendářního roku 20 ligových branek, v klubu neudrží.

Yaya Touré sehrál důležitou roli

Bony potvrdil, že při rozhodování o novém působišti sehrál velkou roli jeho reprezentační spoluhráč Yaya Touré, který v Manchesteru City hraje.

„Teď během reprezentační akce s ním navíc mluvím každý den. Myslím, že mně pomůže, abych se stal ještě lepším hráčem a nebezpečnějším střelcem. Citizens jsou velkým klubem s velkými hráči a spoustou zkušeností," vychvaloval nový klub a sliboval, že bude tvrdě pracovat, aby jeho šance prosadit se v dresu obhájce titulu narostly.

Zároveň varoval obrany všech klubů Premier League, že jeho nejlepší dny ještě přijdou. „Premier League je těžká soutěž, jenže já vždy tvrdě pracoval, abych se stále zlepšoval a dával co nejvíc branek. Moje síla je na hřišti a v tom, že si dovedu vybrat správné místo," nechal se slyšet Bony Willfried, který se k Manchesteru City připojí až poté, co reprezentace Pobřeží slonoviny skončí na africkém šampionátu.

Z Abú Zabí odlétají Sloni do Rovníkové Guineji v pátek, zahajovací zápas na ně čeká v úterý s Guineou. U Bony Wilfrieda už bude u klubové příslušnosti figurovat Manchester City.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.