Hlavní obsah

Třetí výhra v řadě. Tak vysoko v tabulce byli Kladiváři po polovině ligy naposledy před 35 lety!

Londýn/Praha

Za celý loňský ročník Premier League posbírali Kladiváři 39 bodů, v ročníku současném mají po odehrané první polovině sezony i díky úterní výhře nad West Bromwich Albion 2:1 na kontě už 32 bodů a v neúplné tabulce jsou na sedmé příčce. Tak vysoko figuroval West Ham po devatenácti kolech v lize naposledy před pětatřiceti lety v sezoně 1985/86. „Samozřejmě že jsme v tuto chvíli šťastní. Ale nechci, abychom byli šťastní jen po polovině sezony, ale i na jejím konci,“ komentoval víc než příznivou bilanci svého týmu skotský kouč David Moyes.

Foto: Glyn Kirk, Reuters

Fotbalisté West Hamu Jarrod Bowen (vpravo) a Vladimír Coufal oslavují gól proti West Bromwichi.

Článek

S výhrou nad předposledním West Bromwichem, o kterou se asistencí při prvním gólu Bowena postaral i český legionář Vladimír Coufal, byl pochopitelně Moyes nadmíru spokojený. Aby ne, když jeho svěřenci zvítězili v třetím utkání v řadě, čímž se přiblížili příčkám znamenajícím účast v pohárové Evropě.

A navíc - na vedoucí Leicester, který má rovněž odehráno 19 zápasů, ztrácí Kladiváři jen šest bodů.

Mimochodem - pro Coufala šlo o třetí asistenci, čímž se v tomto směru řadí k nejlepším obráncům Premier League. Tentokrát v první minutě nastavení první půle poslal do šestnáctky hostů prudký centr, jímž trefil Bowena a ten nasměroval míč do sítě.

„Chceme tak pokračovat i nadále. Dívat se nahoru, a nikoli dolů. Být ambiciózní a pokusit se dostat co nejvýš, bojovat a držet krok s týmy ze špice tabulky, co to jen půjde," kvitoval Moyes momentální bodový zisk a naznačoval, s jakými plány jde do druhé poloviny sezony.

A to přesto, že s výkonem v úterním střetnutí nebyl spokojený. „Samozřejmě, byl to těžký zápas. Vždyť Baggies vyhráli v minulém kole na hřišti Wolverhamptonu a předtím remizovali na Anfieldu," připomínal výsledky úterního soupeře.

„Někdy ale prostě musíte vyhrát i ošklivě. Nehráli jsme ale tak, jak jsem si představoval. Ztráceli jsme míče, nekontrolovali jsme hru, jak jsme měli, nebyl to standard, kterého jsou hráči schopni," vytýkal Moyes svým svěřencům.

„I proto jsem jim v šatně řekl, že výhra a zisk dvaatřicet bodů po polovině Premier League pro nás představuje nikoli cíl, ale teprve začátek. Nebudu našim příznivcům slibovat, že stejný počet bodů získáme i ve druhé polovině sezony, ale slibuji jim, že budeme dál pracovat a zlepšovat se, abychom byli opravdu dobrým týmem."

Reklama