Hlavní obsah

Ukázali jsme skvělého ducha, radoval se Souček. Chvála prší na sběrače asistencí West Hamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to jeho typický moment. Fotbalový záložník Tomáš Souček se při rohovém kopu orientoval nejlépe ze všech, procpal se k míči, hlavou do něj trknul a skóroval. West Ham díky této trefě českého reprezentanta z 88. minuty zdolal v anglické lize Nottingham 3:2. „Ukázali jsme skvělého ducha,“ radoval se Souček. Celý zápas za vítězné Kladiváře odehrál i obránce Vladimír Coufal.

Foto: Nigel French, ČTK/AP

Český záložník Tomáš Souček rozhodl vítězným gólem o výhře West Hamu nad Nottinghamem.

Článek

West Ham za sebou neměl idylické období, prohrál předchozí tři zápasy v Premier League a po solidním vstupu dobrá nálada opadala. A proti Nottinghamu měl londýnský celek také dost problémů, v 63. minutě dostal gól a prohrával 1:2. Jarrod Bowen ale rychle vyrovnal a obrat dokonal v závěru Souček.

„Přijde mi to jako velké vítězství. Zápas se po celou dobu obracel, ale my jsme stále tlačili a nakonec vyhráli, což je nejdůležitější,“ líčil český reprezentační kapitán.

Osmadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu si připsal pátý soutěžní gól v sezoně. „Byl jsem potěšen. Prožili jsme několik těžkých týdnů, ale ve čtvrtek jsme vyhráli v Evropské lize (nad Olympiakosem) a teď v lize. Před reprezentační přestávkou se nám trochu ulevilo, můžeme si ji užít,“ podotkl Souček, jehož aktuální dobré rozpoložení je přívětivou zprávou pro národní tým, který v následujících dnech čeká závěr kvalifikace o mistrovství Evropy. V Polsku hraje v pátek 17. listopadu, s Moldavskem pak v pondělí 20. listopadu.

Centr z rohu naservíroval Součkovi záložník James Ward-Prowse, jenž asistoval i u branky Bowena. Letní akvizice ze Southamptonu nasbírala ve všech soutěžích už deset asistencí. „Při standardkách je perfektní. Po celou dobu dává úžasné míče. Pamatuji si, že už když k nám přišel, všichni jsme z toho byli nadšení. Je to pro nás výtečné, protože máme velké kluky v pokutovém území. Je perfektní, když dostaneme skvělý servis. Díky, Jamesi,“ chválil Souček spoluhráče.

Nebyl jediným, kdo Warda-Prowse vyzdvihl. „Kdybych byl na jeho místě, možná bych byl i trochu naštvaný, že kluci nedali víc gólů. Má deset gólových přihrávek, ale mohl jich mít dvanáct, třináct nebo čtrnáct. Jsem s ním opravdu spokojený. Jeho přihrávky jsou světové,“ poznamenal trenér West Hamu David Moyes.

Reklama