Hlavní obsah

Úsměvná provokace. Fotbalista v Anglii sarkasticky mával vyloučenému soupeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním semifinálovém zápase Anglického ligového poháru mezi Southamptonem a Newcastlem se z nejtěsnějšího možného vítězství 1:0 radoval hostující tým. Má tak výhodnější pozici pro odvetný domácí zápas, který je na programu příští úterý. V samotném závěru utkání pobavil fanoušky jeden neherní moment, kdy Chorvat Duje Čaleta-Car obdržel druhou žlutou a při odchodu do šaten mu sarkasticky mával záložník Jacob Murphy.

Foto: Profimedia.cz

Jacob Murphy z Newcastlu mává Čaletovi-Carovi ze Southamptonu poté, co dostal červenou kartu.

Článek

Hráči Newcastlu měli od začátku zápasu jasnou herní převahu, ze které však nedokázali vytěžit žádnou vyloženou šanci. Ta přišla až ve 39. minutě, kdy ale Joe Willock poslal míč vysoko nad. O čtyři minuty později se však Straky radovaly z branky, jenže tu nakonec sudí neuznal pro zásah rukou.

Ve druhé půli se i domácí tým dostal ke gólovým příležitostem, ale ty skvělými zákroky zažehnal Nick Pope. V 73. minutě se hostující fanoušci konečně mohli začít naplno radovat, kdy se zblízka trefil Joelinton. Záhy však přišla studená sprcha v podobě vyrovnání, jenže Straky si nakonec mohly oddechnout, protože vyrovnávací branka přišla opět po střelcově hře rukou.

Inkriminovaný moment, který některé fanoušky pobavil, jiné zase rozlítil, přišel v 86. minutě, kdy Čaleta-Car ze Southamptonu obdržel druhou žlutou kartu za faul na Allana Saint-Maximina. Incident vyvolal menší šarvátku mezi oběma hráči, do které se zapletl i hostující Bruno Guimaraes, který rovněž jako Saint-Maximin vyfasoval žlutou.

Hostující záložník Murphy neskrýval radost ze soupeřova vyloučení a Čaletu-Carovi sarkasticky mával na rozloučenou. Vyloučený hráč se na chvíli zastavil a nevěřícně se na provokatéra díval, poté pokračoval do šaten.

Newcastle jednogólový náskok nepustil a je tak blíže účasti ve finále poháru.

Reklama

Související témata: