Hlavní obsah

Útočník Sterling přestoupil z Manchesteru City do Chelsea

Anglický útočník Raheem Sterling přestoupil z Manchesteru City do Chelsea. Londýnský klub se sedmadvacetiletým fotbalistou podepsal pětiletou smlouvu a podle médií za něj zaplatil 50 milionů liber (1,45 miliardy korun).

Foto: Lee Smith, Reuters

Anglický reprezentant Raheem Sterling během přípravy na nedávný zápas Ligy národů s Německem.

Článek

"V Londýně jsem doma. Je super, že teď budu moct hrát před rodinou a přáteli," uvedl na klubovém webu Sterling, který v uplynulé sezoně za City odehrál 47 soutěžních zápasů s bilancí 17 branek a devíti přihrávek.

V lize však nastoupil jen jedenáctkrát v základní sestavě, protože přednost dostávali Phil Foden a Jack Grealish. "Mám za sebou dost úspěchů, ale pořád toho můžu hodně dokázat. A těším se, že to bude v Chelsea," dodal Sterling.

Anglický reprezentant opustil úřadujícího vítěze Premier League po sedmi letech, během kterých s klubem získal čtyři tituly a v sezoně 2020/2021 došel do finále Ligy mistrů. Před tím působil v Liverpoolu.

Sterling, který je pro Chelsea první výraznou posilou po příchodu nového majitele, za národní tým odehrál 77 zápasů a dal 19 branek. S Anglií byl druhý na loňském mistrovství Evropy a třetí v premiérovém ročníku Ligy národů.

Reklama

Související témata: