Hlavní obsah

Už i Anglii vyděsila nákaza. Premier League rychle otočila, hrát se nebude

I poslední velká fotbalová liga byla nucená sáhnout k razantnímu kroku. I když ještě ve čtvrtek avizovalo vedení anglické Premier League, že víkendové zápasy pojedou na Ostrovech podle plánu včetně fanoušků na stadionech, po pátečním krizovém mítinku klubů je podle očekávání vše jinak. Všechny anglické profesionální soutěže jsou s okamžitou platností minimálně do 3. dubna přerušeny.

Foto: Paul Childs, Reuters

Arsenal uzavřel i tréninkový areál London Colney.

Článek

Debata kolem ožehavého tématu nabrala na Ostrovech dramatický obrat kolem půlnoci ze čtvrtka na pátek poté, co byli pozitivně testováni na koronavirus kouč Arsenalu Mikel Arteta a hráč Chelsea Callum Hudson-Odoi.

Na celém území Velké Británie na rozdíl od kontinentální Evropy navštěvovali fanoušci v týdnu zápasy evropských pohárů, přestože země eviduje už téměř 600 nakažených koronavirem a deset mrtvých.

Foto: John Sibley, Reuters

Arsenal se po pozitivním testu kouče Mikela Artety na koronavirus uzavřel do izolace.

Anglická fotbalová asociace FA také oznámila, že přátelský zápas 27. března proti Itálii a s Dánskem o čtyři dny později jsou zrušeny.

Na neurčito byly rovněž odloženy soutěže ve Skotsku, kde se mělo v neděli odehrát glasgowské derby mezi druhými Rangers a suverénně vedoucím Celticem.

Reklama

Související témata: