Hlavní obsah

Už nepokleknu! říká hvězda Chelsea Alonso a vysvětluje proč

Londýn/Praha

Levý obránce londýnské Chelsea Marcos Alonso v letošní sezoně na podporu hnutí BLM (Na černošských životech záleží) nepoklekává. Gesto, které se na Ostrovech stalo pravidelným rituálem před zahájením zápasů, podle španělského fotbalisty už ztratilo svou sílu.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Fotbalista londýnské Chelsea Marcos Alonso reaguje na dění na hřišti během utkání Ligy mistrů proti Zenitu Petrohrad. Archivní foto

Článek

„Určitě jsem proti jakékoliv formě rasismu a diskriminace, upřednostňuji ale ukázat prstem na nášivku, kde je to napsané. Tak jak se to děje v jiných zemích a jiných ligách," nechal se Alonso slyšet pro deník The Telegraph.

„Nevím, prostě to chci dělat takhle," odvětil třicetiletý rodák z Madridu na dotaz, jestli má jeho nepokleknutí něco společného s politikou. „Myslím si, že to gesto už slábne," dodal.

Když mu novinář z Telegraphu připomněl, že v týmu je hned několik hráčů tmavé pleti, kteří se v minulosti stali terčem rasismu a jestli s nimi Alonso svůj současný postoj probíral, Španěl odpověděl, že v Chelsea jsou všichni jedna rodina a nic takového s nimi nikdy probírat nemusel.

Na závěr rozhovoru Alonso ještě dodal, že si za svým postojem stojí a v současnosti na něm nehodlá nic měnit. V jeho rozhodnutí ho nedávno podpořil i kouč Blues Thomas Tuchel.

Reklama