Hlavní obsah

Úžasné gesto! Šťastná fanynka anglického klubu asi hned tak nezapomene

Derby

Spokojenost, euforie, celý klub se topí v nadšení. Fanoušci Leedsu jsou nadšeni, že argentinský kouč Marcelo Bielsa po dlouhých šestnácti letech vrátil kdysi úspěšný tým mezi anglickou elitu do Premier League.

Foto: Martin Stott, Reuters

Kouč Leedsu Marcelo Bielsa s handicapovanou fanynkou před stadionem Derby County.

Článek
Fotogalerie

Radost byla patrná i po zatím posledním odehraném zápasu, v němž Leeds vyhrál na půdě Derby County 3:1. Skupinka fandů čekala několik hodin na trenéra. A mezi příznivci byla i handicapovaná fanynka, která přicestovala z dvě hodiny vzdáleného města.

Bielsa, který opouštěl stadion, zastavil auto, vystoupil z něj a zdravotně postiženou fanynku objal, čímž jí připravil zřejmě nezapomenutelný zážitek. Gesta si všímají britská média.

Leeds měl jistotu postupu už před zápasem s Derby. Pomohla mu dřívější prohra druhého West Bromwiche 1:2 s Huddersfieldem, v čele druholigové tabulky měl nedostižný náskok.

Leeds útočil na postup už loni, ale tehdy ještě svěřencům argentinského trenéra návrat unikl. Naposledy působil kdysi slavný klub v nejvyšší soutěži v sezoně 2003/04, o tři roky později sestoupil trojnásobný mistr ligy ještě o soutěž níž.

Reklama

Související témata: