Hlavní obsah

V Anglii mají dva adepty na převzetí fotbalové reprezentace

Londýn

Novým trenérem anglické fotbalové reprezentace by se mohl stát Sam Allardyce, nebo Steve Bruce. Vedení asociace, které hledá náhradu za Roye Hodgsona, jenž skončil po nepovedeném mistrovství Evropy, už s oběma kouči jednalo.

Foto: Carl Recine, Reuters

Steve Bruce je dosud trenérem celku Hull City.

Článek

"Kdo by nechtěl být trenérem Anglie, když jste Angličan?" řekl Bruce v rozhovoru pro Sky Sports. "Je to asi nejlepší práce, jakou by si každý Angličan mohl přát. Proto jsem obrovsky polichocen a velmi vděčný za to, že o mně vůbec uvažují," přidal trenér nováčka Premier League Hullu.

"S pohovory nikdy nevíte, ale doufám, že to bylo v pohodě. Řekl jsem svůj názor a doufejme, že to vyjde," přidal bývalý kouč Wiganu, Crystalu Palace nebo Sunderlandu. "Co jsem tam řekl, si nechám pro sebe. Ale musíme se zbavit strachu z velkých turnajů. Máme dobré, mladé hráče a strach je hlavní problém," dodal.

Hodgson vedl Anglii čtyři roky a odstoupil poté, co s týmem v osmifinále mistrovství Evropy nečekaně prohrál 1:2 s Islandem. Jméno jeho nástupce chce Fotbalová asociace oznámit nejpozději v příštím týdnu. Favoritem je Allardyce, který v minulé sezoně dovedl Sunderland k záchraně a před tím působil v Boltonu, Newcastlu a West Hamu.

Reklama

Související témata: