Hlavní obsah

V Anglii mají jasno: Trpišovský je nejlepší kandidát pro Crystal Palace!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se Slavií dobyl tři tituly, dovedl ji do Ligy mistrů a do čtvrtfinále Evropské ligy. O kvalitách trenéra Jindřicha Trpišovského dobře vědí i v Anglii. Server The Athletic si objednal analýzu, která by určila ideální náhrady za trenéry v klubech Premier League, kteří jsou v ohrožení. Výsledek? Trpišovský by byl nejlepším nástupcem Roye Hodgsona v Crystal Palace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání základní skupiny Evropské ligy s AS Řím.

Článek

Analýzu vypracovala renomovaná společnost Twenty First Group, která se specializuje právě na tento „obor“. Její zástupci našli seznam vhodných kandidátů pro pozici kouče Crystal Palace, který je momentálně na 14. místě (na první sestupovou příčku má náskok pouhých šesti bodů). Stanovili 5 základních kritérií, která by měl nástupce Hodgsona splňovat.

Prvním kritériem bylo střílení vyššího počtu gólů, protože v této „disciplíně“ to Crystal Palace notně drhne (v anglické lize je třetí nejhorší). Druhým bylo zabudovávání mladých hráčů do týmu a práce s nimi (Orli mají čtvrtý nejstarší kádr v Premier League).

Třetím kritériem byla schopnost manažera, dosáhnout s týmem vynikajících výsledků i bez astronomických platů hráčů. Předposledním ukazatelem bylo umění navyšovat tržní cenu hráčů a díky významným příjmům z jejich následného prodeje mocně přispívat do rozpočtu klubu. Posledních bodem, na který se společnost zaměřila, byly dosavadní trenérské zkušenosti.

Ve čtyřech z pěti kritérií získal Trpišovský nejvyšší ocenění. Dostal přednost před Jessem Marschem, bývalým trenérem Leedsu nebo Lipska, Kjetilem Knutsenem z norského Bodo/Glimt i před legendou Manchesteru United Michaelem Carrickem, který vede Middlesbrough. Druhé nejvyšší ohodnocení dostal pouze v parametru, který se zaměřoval na průměrný věk kádru.

Reklama