Hlavní obsah

V Anglii vybudují národní fotbalové centrum za tři miliardy

LONDÝN

Anglická asociace dala definitivně zelenou projektu národního fotbalového centra. Komplex za 105 milionů liber (tři miliardy korun) se začne budovat v lednu příštího roku a v budoucnu by měl sloužit výchově mladých talentů a být základnou všech národních výběrů. Angličané tak chtějí napodobit podobnou akademii, jakou mají Francouzi v Clairefontaine.

Foto: Darren Staples, Reuters

Anglůičané chystají stavbu fotbalového centra pro mládež.

Článek

Obě země se ve středu utkaly v přátelském utkání a omlazený francouzský tým domácí výběr ve Wembley jasně přehrával. Nakonec hokejisté zvítězili 2:1. K výchově nové anglické generace má přispět St. George's Park v Burtonu, který by měl být hotov v polovině roku 2012.

V Burtonu vyroste 12 hřišť včetně jednoho s umělým povrchem a jednoho zastřešeného. Pro fotbalisty budou připraveny i dva hotely a konferenční centrum. Odborníci z celé země zde budou učit fotbalovým základům děti od pěti let. "Musíme začít rekrutovat vysoce kvalitní trenéry pro nejmladší kategorie, protože nerozvíjíme technicky zdatné mladíky," uvedl svazový šéf pro mládež Trevor Booking. "Dlouhé pasy se musí stát minulostí, pokud chceme být úspěšní. Podívejte se na obrany ostatních reprezentací, všichni to umí s míčem," zdůraznil.

Reklama

Související témata: