Hlavní obsah

Vaclík si mezi Teriéry zavzpomíná na Viktorku. Náročné dny, ale jsem nadšený, líčí po přestupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně si plní sen, zachytá si v Anglii. Přesun z Olympiakosu je ovšem zvláštní. Nejde tady o trofeje, které získával se Spartou, ve Švýcarsku, Španělsku i Řecku, ale o záchranu druhé nejvyšší soutěže. Přesto si brankář české fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík přestup do tradičního klubu Huddersfield Town náramně pochvaluje. „Zaslouží si být mnohem výše,“ věří svému novému týmu, jemuž v Championship aktuálně patří sestupová 22. příčka. Na Cardiff ztrácí tři body, má však dva zápasy k dobru.

Foto: htafc.com

Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík přestoupil z Olympiakosu Pireus do anglického druholigového klubu Huddersfield.

Článek

Sparta, Basilej, Sevilla, Pireus. Na všech posledních štacích získal nějaké trofeje. Momentálně však jako by se vracel ke svým začátkům, když jako mladík čapal za Viktorii Žižkov. Tam naposledy mu hrozil sestup.

„Zažil jsem to, když jsem byl velmi mladý, okolo 20-21 let. V prvním profesionálním klubu jsem hrál o záchranu. Od té doby jsem hrál jenom o titul nebo o poháry," poukazuje Tomáš Vaclík v prvním rozhovoru pro nový klub, jemuž se přezdívá Teriéři.

„Co jsem slyšel, je to pro Huddersfield těžká sezona. Ale myslím, že si zaslouží být mnohem výše. Hlavně po loňské zkušenosti, kdy Huddersfield prohrál poslední zápas sezony proti Nottinghamu," poukazuje český gólman.

Foto: htafc.com

Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík přestoupil z Olympiakosu Pireus do anglického druholigového klubu Huddersfield.

Huddersfield skončil v minulé sezoně po základní části na třetím místě, v play off o postup do Premier League pak prohrál až ve finále 0:1 s Nottinghamem. Navíc dost kontroverzně.

Teriéři hráli v Premier League ještě poměrně nedávno (2017-2019). Teď ovšem bojují o záchranu.

„Jsem trochu unavený, poslední dny byly trochu náročné, ale jsem nadšený. Nemůžu se dočkat, až se osobně seznámím se spoluhráči a začnu trénovat," naznačuje Vaclík, že je připraven nastoupit hned v sobotu proti QPR.

Já jsem spíš kliďas, Jindra divočák, říká o svém konkurentovi na post brankářské jedničky Tomáš VaclíkVideo: Sport.cz

V Olympiakosu přišel kvůli zranění ramena o pozici brankářské jedničky, poslední soutěžní zápas odchytal 27. září v Lize národů ve Švýcarsku. Paradoxem je, že Huddersfield bere českého brankáře jako náhradu za svou jedničku Lee Nichollse. Také si vážně zranil rameno a musel na operaci...

Vaclík šel s platem dolů, v Anglii se upsal do konce sezony. Pak si chce najít stabilní angažmá.

„O soutěži jsem toho hodně slyšel. Měli jsme a máme dost českých hráčů v Championship, takže myslím, že mám velmi dobrou představu, jak těžká tahle soutěž je. Anglická fotbalová kultura je jiná. Těším se," vypráví pro klubový web.

Foto: htafc.com

Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík přestoupil z Olympiakosu Pireus do anglického druholigového klubu Huddersfield.

Jedním z důležitých faktorů při jeho rozhodování byl Paul Clements, trenér brankářů Huddersfieldu.

„Moc hezky o mně mluvil a těší se, až se mnou bude pracovat. Má skvělou reputaci mezi brankáři. Hodně jsem o něm slyšel. Udělal velký progres s Jonasem Lösslem a také Leem Nichollsem, který je nyní zraněný, ale v loňské sezoně byl nejlepší brankář. Trenér je jedním z hlavních důvodů, proč jsem sem přišel," říká Vaclík.

Zdvořilostní pochvaly jsou oboustranné. „Tomáš se mi jako brankář líbí už dlouho. Myslím si, že má všechny předpoklady, aby dokázal být platný okamžitě. Je velmi zkušený, takže bude vzorem pro naše mladé hráče," slibuje si Clements.

Reklama

Související témata: