Hlavní obsah

Válka brankářů v Manchesteru United: Kuszczak se pustil do Van der Sara

Náhradní brankář fotbalového týmu Manchesteru United Tomasz Kuszczak se pustil do otevřené války se svým kolegou a současnou jedničkou týmu Edwinem van der Sarem. V médiích spekuluje nad tím, jestli ho má Nizozemec rád a vyčítá mu, že ho jako zkušenější gólman moc nepoučuje. „Musím přiznat, že mi Edwin nepomáhá, možná mě nemá rád,“ řekl na rovinu sedmadvacetiletý brankář Tomasz Kuszczak.

Článek

„Už má odchytáno mnohem víc zápasů, má daleko větší zkušenosti. Proto mu říkám, že mi toho musí dát mnohem víc,“ tuší gólman s šesti starty v polské reprezentaci, že mu slavný Nizozemec něco z brankářského umění zatajuje.

„Rád bych věděl, co dělám špatně. Musíte se zeptat jeho, jestli vůči mně cítí nějakou averzi,“ neví Kuszczak v reakci pro deník The Sun, jak na tom ve vztahu s Van der Sarem je. Navíc on sám prý vždy každému rád poradí. „Náš trenér říká, že k zisku trofeje je zapotřebí celý kádr. Dříve nebo později se každý musí dostat do důležitého zápasu,“ domnívá se 191 centimetrů vysoký gólman.

„Vím, co tomuto týmu dávám, i když se na trávník nedostávám pravidelně. Jde přeci o týmový sport,“ tvrdí polský rodák, který s dalším brankářem United Benem Fosterem jen leští lavičku, i když minulý měsíc oslavil Van der Sar již své devětatřicáté narozeniny.

Víru neztrácí

Kuszczak je v týmu Rudých ďáblů od srpna 2006, přesto má na svém kontě pouhých čtyřiatřicet startů v dresu United. Neztrácí však víru, že by se jedničkou slavného klubu z Old Trafford jednou nestal. „Věřím, že nejlepší je ještě přede mnou, když jsem toho za poslední tři roky moc neodehrál,“ doufal brankář našich severních sousedů.

„Otázkou je, jak dlouho chcete čekat? Já se snažím každý den, je to ale pomalý proces a určitě ne jednoduchý,“ pokračoval Kuszczak ve svém rozboru, jak se stát prvním brankářem Manchesteru United. „Už jsem čekal tři roky. A počkám ještě déle, protož mé ambice jsou velké. Chci mít už zase po zápase dobrý pocit, být unavený a říct si, že jsem odvedl dobrou práci,“ dodal na závěr.

Obhájce titulu se v anglické Premier League po jedenácti odehraných zápasech drží na druhém místě tabulky s dvoubodovou ztrátou na londýnskou Chelsea. V závěsu mají za sebou svěřenci kouče Sira Alexe Fergusona Arsenal, na nějž mají náskok tři bod. Kanonýři však mají ještě zápas k dobru.

Reklama

Související témata: