Hlavní obsah

Van Gaal se stal hitem internetu. Z jeho teatrálního pádu si utahuje celá Anglie

Manchester

Jakoby nestačilo, že to má v klubu nahnuté. Trenérské křeslo Louise van Gaala na Old Trafford se po bídně vyvíjející sezóně povážlivě kýve. Některá britská média nepochybují o tom, že amsterdamský rodák v létě na lavičce Manchesteru United skončí. Jméno čtyřiašedesátiletého fotbalového kouče se na ostrovech často skloňuje a po nedělním duelu s Arsenalem tuplem. Tentokrát ne kvůli výkonům Rudých ďáblů, kteří zdolali o titul bojující Gunners 3:2, ale pro jeho teatrální pád v průběhu zápasu. Hereckou etudou Van Gaala se baví celá Anglie.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Rudých ďáblů mají po delší době zase důvod k úsměvům. Po neuspokojivých výkonech a výsledcích nabrali United formu. Nejprve hladce přešli přes třetiligové Shrewsbury v FA Cupu, pak v odvetě prvního kola Evropské ligy deklasovali doma dánský Midtjylland 5:1 a povedené dva týdny završili cenným vítězstvím nad Arsenalem v Premier League.

Po nedělní bitvě gigantů se mezi příznivci mluvilo nejen o osmnáctiletém mladíkovi Marcusi Rashfordovi, který ligovou premiéru ozdobil dvěma góly do Čechovy sítě, ale také o komickém vystoupení Van Gaala.

Holandský stratég si v průběhu utkání stěžoval u čtvrtého sudího Mikea Deana na posuzování zákroků na útočníka Kanonýrů Alexise Sáncheze, jenž se podle něj v soubojích až příliš ochotně poroučel k zemi. A k údivu všech nezůstal jen u slov... Rozhodl se, že pády chilského forvarda arbitrovi názorně předvede. Před Deanem se teatrálně svalil na trávník, což neuniklo pozornosti televizním kamerám i fandům.

Van Gaal svého chování litoval a rozhodčím se po utkání omluvil. "Musím emoce ovládat. Tohle prostě nejde. Navíc to nepomáhá autoritě rozhodčího," řekl. Jenže u fanoušků to pěkně schytal...

Řada z nich se již v neděli večer hereckou vložkou řádně bavila. Sociální sítě zahltila spousta vtípků na Van Gaalovu komickou scénku. Holandský kouč se stal rázem hitem internetu. Ostatně posuďte sami...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.